Tandberg forlenger

Signert ny kontrakt ut 2022

Cathinka fornyer med Lyn. Her mot Stabæk i oppkjøringen. Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 16. jul 2021 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Cathinka Friis Tandberg har satt signaturen på papiret og fornyet kontrakten med Lyn. Til tross for sin unge alder har hun rukket å spille 23 kamper i Lyn-drakten. Cathinka kom fra Stabæk før 2020-sesongen og fikk debuten som innbytter borte mot Avaldsnes, kun en måned etter hun fylte 16 år.

Midtbanekrigeren utvikler seg stadig og har tatt Toppserien med storm. Hun gir alt i hver kamp og har ikke respekt for noen i kamp, det har motstanderne fått kjenne på. Det har foreløpig ikke blitt noen mål for den offensive midtbanespilleren, men hennes første Toppserie-mål ligger i luften. Mot Rosenborg sist var hun nære ved flere anledninger og spilte en kjempe kamp. Det ble belønnet med både plass på rundens lag, men også banens beste-prisen av NTB og NRK.

Som banens beste i TV-oppgjøret fikk Cathinka lov til å gi bort en sjekk på 10.000 kroner til en valgfri breddeklubb. Disse pengene valgte hun som kjent å gi til Heming, klubben hun startet i. Mellom Lyn og Heming var hun også innom ungdomslagene i Stabæk.

Trener Tom Stenvoll gleder seg over utviklingen, men er ikke overrasket;

«Cathinka er født i 2004 og fylte kun 17 år for litt over en måned siden, men hun er allerede en fullvoksen Toppserie-spiller. Vi er veldig glad for at hun ønsker å utvikle seg videre her i Lyn og at hun nå har bundet seg ut 2022. Dette er en spiller vi kommer til å få mye glede av fremover.»

Vi gratulerer også Stabæk og Heming som har tatt stor del i Cathinka sin utvikling opp gjennom årene.

Vi gleder oss til å følge Lyns nummer 9!