Lyn-jenter på talentleir i Porsgrunn

Sist oppdatert: 12. okt 2020 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

På grunn av Covid-19 situasjonen i Norge ble årets talentleir i Porsgrunn flyttet fra juni til 3. – 7. august. Samlingen var for J14, J15 og J16, der J14 var på sin første talentleir i regi av landslagsskolen. J15 hadde sin første landslagssamling og var samlet i landslaget og skyggelandslaget. J16 disponerte én stor tropp som spilte internkamper.

Samlingen gikk fra mandag til fredag med internkamper onsdag og fredag. Fra Lyn var 8 spillere tatt ut. Emilie Sofie Ludvigsen på J14. Ingeborg Stenvold, Kamilla Melgård og Leonie Hesla Riis på J15. På J16 var Maria Fink, Josefine Birkelund, Julie Aune Jorde og Cathinka Tandberg tatt ut. Sistnevnte meldte forfall på grunn av spill i Toppserien og var dermed ikke tilstede.

Totalt sett en veldig fin samling for jentene, da de fikk vist frem hva de er gode for, samtidig som de har fått kjempefine erfaringer og referanser fra det ypperste nivået i Norge. I den siste kampen til J15 stod i tillegg Lyn for 3 av 4 scoringer. Da Kamilla scoret to mål og Leonie ett.

Dette sier utviklingsansvarlig Jørgen Reikerås om Equinor Talentleir:

«Vi hadde hele 8 spillere som ble tatt ut til samlingen i Porsgrunn, det er en fin indikasjon på arbeidet vi gjør, men først og fremst veldig fine erfaringer og referanser for de jentene som var der. De jobber knallhardt hver eneste dag og legger ned mye tid for å bli best mulig. Derfor er det veldig hyggelig at alle også får vist frem sine beste sider. Samtidig tar de med seg referanser og opplevelser som er med å bidra til at resterende spillere i klubben drar nytte av de.»

Maria Fink, som kom til Lyn fra Stabæk tidligere i vår, var inne igjen i troppen etter å ha vært utelatt fra den siste samlingen på La Manga. Tilbakemeldingene fra trenerteamet var positive og hun hadde følgende å si etter samlingen:

«Talentleiren har jeg sett fram til lenge, og er en opplevelse som henger høyt. Det var veldig gøy å trene med de beste jentene i landet og endelig få kjenne på kampfølelsen. Samlingen har vært veldig lærerik. Det gir meg en ekstra boost som jeg tar med meg inn i egen klubbhverdag.»

Emilie Sofie Ludvigsen

Vi snakket også med Emilie Sofie som hadde følgende å si om samlingen:

«Det var veldig gøy å være med og spille sammen med så gode spillere. Når vi var på feltet fikk vi god oppfølging og trenerne ga bra veiledning. Veldig lærerikt og jeg har fått nye erfaringer. Samlingen gir motivasjon til å trene godt og stå på videre! Utover fotballen, har samlingen også gitt meg mange nye bekjentskaper og vi hadde det urolig kjekt sammen.»

Totalt sett var det 22 Oslo-jenter involvert, noe som vitner om at det drives godt i flere klubber. Av jentene fra Lyn har flere en bakgrunn i følgende klubber: Abildsø, Korsvoll, Heming, Stabæk, Høvik, Oppegård og Årvoll. Vi gratulerer alle nevnte klubber, og alle andre som har hatt nåværende eller tidligere spillere med på samling.