TAKK FOR NÅ, MARI

 

Mari Hasselknippe ble i går presentert som Molde-spiller. Lyn og Mari ble enige om å ikke forlenge kontrakten tidligere i vinter og 2. divisjonsklubben Molde ønsket hennes tjenester. Sisteskansen har vært Lyn-spiller hele livet, bortsett fra et låneopphold i Hønefoss i 2020 og en fotballpause første halvår i 2022. At Mari nå for første gang forlater klubben, blir rart for begge parter.

«Det blir uvant å skulle spille permanent for en annen klubb. Lyn har vært hjemme siden jeg begynte med fotball, og en klubb det har vært fantastisk å ha hatt så mange år i. Jeg har nå hatt nesten et år på reise, og fikk så spørsmål om å være med Lyn igjen i høst, noe jeg satt stor pris på. Nå var det for min del på tide med nye utfordringer, og da en spennende mulighet dukket opp i Molde, var det å takke ja til det noe jeg ser som det riktige neste steg i min karriere. Det er likevel tungt å flytte fra gjengen på Kringsjå, folk jeg har vokst opp med både på og utenfor banen, men jeg kommer selvsagt til å følge laget tett og heie masse!» sier Mari til lyndamer.no.

Mari har vært en trofast spiller som har bidratt sterkt både på felt, i garderoben, i klubb og ikke minst i botkassen til laget.
A-lagsdebuten kom i 2017 i en cupkamp mot Eik-Tønsberg, da kun 17 år gammel. Samme år var hun med å vinne Gothia Cup og med på å rykke opp til Toppserien med a-laget.

«Jeg må dra frem seier i Gothia Cup 2017 med en fantastisk gruppe, i tillegg til å få være med på opprykket til Toppserien samme år.»

Debuten i Toppserien kom i serieåpningen borte mot Avaldsnes i 2020. Totalt har det blitt 5 kamper på a-laget, mens det har blitt mange gode kamper for rekruttlaget opp gjennom årene. Som keeper kreves det å være tålmodig og jobbe og kjempe med de andre i keeperteamet. Mari har vist akkurat dette og har hatt en enorm utvikling de siste årene. Før 2022-sesongen bestemte hun seg for å ta et friår fra fotballen for å reise. Da Kirvil Odden ble solgt til Sampdoria i sommer var ikke Mari vond å be om å steppe inn i keeperteamet igjen.

– Lyn er en klubb jeg har følt alltid har lagt til rette for god utvikling. Hospitering, tett oppfølging og å bli gitt muligheter fra tidlig alder har gitt meg sjansen til å hele tiden måtte pushe nivået høyere. Jeg synes også det har vært veldig gøy å følge utviklingen av satsningen på damelaget, fra det ble opprettet rundt da jeg begynte å spille fotball, til nå å kjempe på øvre halvdel i Toppserien. Jeg gleder meg til å fortsette å følge denne utviklingen, det fortjener både den bra gjengen det laget er, og alle de yngre jentene som har masse potensiale, fortsetter den unge keeperen.

Spillere, trenere, ansatte og Lyn-akademiet kommer til å savne Mari og hennes gode humør. En skikkelig gledesspreder på og utenfor banen. 22-åringen legger ikke skjul på at hun kommer til å savne klubben sin heller.

«Jeg kommer til å savne det samarbeidet som ligger til grunn i laget, en evne man som gruppe har til å backe når det trengs, og samtidig pushe hverandre det lille ekstra fordi man vet man både tåler og iblant trenger det. Og selvfølgelig det gode humøret man kommer i når man går går inn i garderoben hver dag. Kun udugelighetsbøtene som kan bli igjen på Kringsjå ❤«.

Tusen takk for nå, Mari! Vi i Lyn ønsker deg lykke til i ny klubb og med nye utfordringer, så sees vi igjen!