Takk for nå, Joanna

Bækkelund til Sverige

Joanna Aalstad Bækkelund skal spille i Sverige kommende sesong. Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 07. jan 2022 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Joanna Aalstad Bækkelund er fullblods Lyn-jente og spilte i fjor sin 100. kamp på a-laget. Til tross for at hun bare fylte 21 år i desember, har hun fått en høy status på Kringsjå. Både på og utenfor banen har hun vært svært viktig, og har i flere sesonger vært en kaptein med stor K. Hun er et forbilde for store og små i klubben.

Nå har forsvarsspilleren valgt å prøve seg utenlands og blir lagvenninne med sin gode venn og også Lyn-jente, Noor Hoelsbrekken Eckhoff. I 2022 skal Joanna spille i Eskilstuna United i Obos Dameallsvenskan. Selvom det er trist at hun forlater oss, så er dette en sjanse vi alle unner henne, spesielt etter hennes gode sesong i 2021. Forrige sesong tok hun ytterligere steg og gjorde seg fortjent til en plass på U23-landslaget.

Joanna vil fortsette å ha Lyn i tankene fremover og ønsker klubben lykke til videre:

«Tusen hjertelig takk til alle som har tatt del av klubben opp igjennom og bidratt til å tilby gode muligheter for utvikling som fotballspiller og menneske. Jeg har alt og alle å takke for at jeg har muligheten til å ta fatt på nye utfordringer. Fremover vil jeg alltid ha Lyn i tankene, og jeg ønsker både herrelaget og damelaget masse lykke til videre. På gjensyn.» sier Bækkelund.

21-åringen var med å vinne NM J19 tilbake i 2015 som 15-åring. A-lagsdebuten kom tidligere samme år, i en cupkamp borte mot Tromsdalen. Året etter spilte hun seg inn i førsteelleveren på a-laget i 1. divisjon. Det året endte det med tap i kvaliken opp til Toppserien. I 2017 derimot var hun med å vinne divisjonen og sikre opprykket til Toppserien. Totalt har det blitt 108 kamper og 4 mål i Lyn.

Trener Tom Stenvoll har bare gode ord å si om Joanna:

«Joanna er og vil alltid være en «100%’er» . Hun er all in i alt hun gjør, og har vært en utrolig viktig karakter i gruppa vår. Som type er hun er en som stiller krav til seg selv og andre rundt seg, og er en som tar en naturlig fin plass i ei gruppe med sin klokhet og fantastiske personlige egenskaper.» sier Stenvoll før han fortsetter.

«At hun velger å gå til en annen klubb nå er fortjent for hennes del. Sjansen bød seg, og hun tok den. Vi ville veldig gjerne beholde henne, men hun følte det var tiden for å prøve noe nytt som ga henne noen nye sportslige utfordringer. Vi skulle gjerne sett henne i Lyn i 2022 også, men slik ble det ikke. Vi ønsker henne selvsagt masse lykke til med nye utfordringer i ny klubb, og vil samtidig si at hun alltid er velkommen tilbake der hun hører hjemme.»

Det er ingen tvil om at Joanna kommer til å bli savnet på Kringsjå, men vi ønsker henne masse lykke til i nytt land og i ny klubb. Vi sees igjen, Joanna!

Her kan du se intervjuet før hennes 100. kamp i sommer: