Sterk hjemmeseier mot Brann

Brann kom tilbake to ganger, men Lyn-damene ville mest og tok en meget sterk seier.

Arkivfoto: BillyBonkers

Nest siste serierunde endte med mange mål og nervedrama på så og si alle stadionene i Toppserien. I topp og bunn ble det kjempet om gull og nedrykk, mens midt i mellom er vi i førersetet på 6. plassen.

Brann kom til Oslo som store favoritter og hadde ikke tapt på ni kamper i cup og serie. Vi må helt tilbake til 24. juni for å finne siste Brann-tapet – før i dag.

Et tent Lyn-lag tok initiativet fra start og yppet innledningsvis mot de formsterke bergenserne. 29 minutter viste klokken, da måltavlen måtte på jobb. Brann ble presset langt ned på egen banehalvdel og landslagskeeper Aurora Mikalsen må spille langt. Ballen vinnes av Lyn som slår den tilbake i feltet og på to forsøk fikk Jenny Røsholm Olsen plassert ballen bak Mikalsen. 1-0 og heller ikke ufortjent.

Gleden skulle vise seg å være kortvarig for denne gang. Brann fikk et skudd blokkert og Trine Skjelstad Jensen er uheldig i et forsøk på å klarere ballen og sendte den i en elegant lobb over Kirvil Odden Sundsfjord med et lekkert hælspark. Årets peneste selvmål?

Da det så ut som det skulle gå til pause med 1-1 og de fremmøtte tilskuerne begynte å finne veien til kiosken, så ble Anna Nerland Aahjem sendt i bakrom. Ballen ble litt hard og hun kom litt langt ut på siden, men fikk god tid til å sikte til et innlegg. Innlegget kom hardt inn langs bakken, der det hadde samlet seg mange spillere fra begge lag, og fra sin høyreback-posisjon dukket Tanja Myrseth opp og styrte inn sitt første mål for Lyn. 2-1 og Lyn kunne gå til pause med ledelse.

Det var veldig deilig å få en seier i årets siste hjemmekamp. Vi jobbet godt som et lag i dag, så veldig gøy at vi fikk 3 poeng. Det var også veldig gøy å score! Det er alltid gøy å kunne bidra, så jeg ble veldig glad når jeg så at ballen gikk i mål.

— Tanja Myrseth

Begge lag gjorde et par forandringer i pausen og gjestene kom ut med mye energi i andreomgangen. Det skulle vise seg å belønnes raskt, men nok en gang på det heldige viset. Marit Bratberg Lund skal bare legge inn fra sin venstreside, men ballen går i retning mål og med en flott dupp, så dupper ballen over Sundsfjord Odden i Lyn-målet og ned i lengste. 2-2 og nok en gang likt.

Men Røsholm Olsen og Lyn var ikke ferdig og hadde mer å gi. Ni minutter etter utligningen vant innbytter Emilie Lein ballen på midtbanen og sendte en gjennom Julie Aune Jorde. Sammen med henne kom Røsholm Olsen som skapte en to mot en situasjon, og Jorde la ballen perfekt til sin lagvenninne, som meget kaldt satte sitt andre for dagen. 3-2 og et flott mål.

Vi har hele tiden snakket om at vi ser oppover tabellen og ikke ned, i dag rykker vi oppover på tabellen og har alt i egne hender i forhold til å beholde det 6.plassen. Det er så mye som bor i denne gjengen og selv om vi selvsagt skulle vært med høyere opp så er det viktig at vi hvert fall klarer 6.plass.

— Jenny Røsholm Olsen

Lyn holdt koken helt inn og forsvarte seg godt som sørget for tre poeng og seier i årets siste hjemmekamp. Vi ønsker å takke alle som trosset det sure høstværet og støttet oss!

Neste uke reiser vi til Bergen for å avslutte sesongen mot Arna-Bjørnar. Der vil det også avgjøres om vi kan sikre 6. plassen eller ikke, mot et nedrykksklart Arna-Bjørnar.

Har du lyst på mer fotball denne helgen, så avslutter våre rekrutter sesongen borte mot KFUM i morgen klokken 12.00 på KFUM-Arena.