Spenning til siste slutt

Søndag kommer Arna-Bjørnar til Kringsjå

Får vi se slike jubelscener på søndag? Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 16. okt 2020 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Fire kamper gjenstår av årets sesong og det er få poeng som skiller i topp og i bunn. For vår del er det kamp om ny Toppseriekontrakt. Før denne runden innehar vi kvalikplassen; to poeng foran Røa, to poeng bak Kolbotn og fem poeng bak Klepp. Hvert eneste poeng blir utrolig viktig i denne innspurten og vil fort bli avgjørende når vi teller opp poengene ved sesongslutt.

Vi støtter Rosa sløyfe-aksjonen. Her kan du også bidra.

Søndagens motstander, Arna-Bjørnar, ligger på plassen over Klepp med syv poeng ned til Lyn. Med seier vil Bergenslaget sikre plassen i Toppserien. Begge lag kommer med gode kamper bak seg. Arna-Bjørnar overrasket med 1-0 hjemme mot LSK Kvinner i forrige serierunde og tok seg greit videre i NM da de vant 2-0 over KIL/Hemne kun dager senere.

For Lyn sin del har det blitt fire poeng på de tre siste seriekampene, hvor alle fire har blitt tatt på hjemmebane. Først ble Sandviken slått 2-0, mens Avaldsnes fikk det tøft i 1-1-oppgjøret. På Koteng Arena i Trondheim ble Rosenborg for sterke og tok alle poengene (3-0). I den NRK-sendte NM-kampen borte mot LSK Kvinner snakket «alle» om hvor stort Lyn-tap det skulle bli, fremfor hvem som skulle vinne. For nok en gang tok tvilerne feil. Det yngste laget i Toppserien tok ledelsen allerede etter 40 sekunder og ga de regjerende mesterne motstand hele kampen ut, og kampen måtte til slutt avgjøres på straffer. Der gikk de gulkledde ut seirende, men Lyn med hode godt hevet og med masse skryt.

Billetter må som alltid kjøpes på forhånd og det kan du gjøre her.

Søndagens kamp blir derfor meget spennende når begge lag går inn i kampen med en positiv opplevelse. Det er svært viktige poeng det spilles om, spesielt for hjemmelaget. Når i tillegg Kolbotn og Klepp møtes på Sofiemyr en halvtime tidligere på søndag, betyr det at det kan tette seg enda mer i nedrykksstriden når runden er over.

Alle de fire siste hjemmekampene spilles i Oslo og Lillestrøm, så vi håper flest mulig tar turen for å støtte Lyn-damene i denne innspurten.

Kampen spilles søndag klokken 13.30 på Kringsjå kunstgress. Vi sees!

Se høydepunktene fra årets første oppgjør mellom lagene under.