SOLID SEIER I GENERALPRØVEN

Lørdag gikk turen til Sverige og Kungsbacka, rett utenfor Gøteborg, for å spille generalprøve mot danske Brøndby. Et Brøndby-lag som spilte Champions League i fjor. Etter bussturen på drøyt 4 timer stoppet vi for litt kampmat før vi dro videre til Kungsbacka sportcenter.

I 11 grader og sol startet kampen litt forsiktig fra Lyn sin side. Innledningsvis var det Brøndby som hadde mye ball og kom til et par halvsjanser og et par hjørnespark. Men så spilte Lyn seg godt opp. Med Emilie Raaum Closs og Kamilla Melgård på hver sin kant kom Lyn til flere gode sjanser.

Det var også formelen for dagens første mål også. Melgård dro seg nedover høyre og la inn til Anna Nerland Aahjem som kjempet ballen inn i mål. 1-0.

Aahjem skulle ikke stoppe der. For få minutter senere var det det på motsatt side det skulle skje. Closs la inn et godt innlegg der spissen ruvet høyest i feltet, men dessverre klarte hun ikke å presse ballen ned under tverrliggeren.

Aahjem sitt nye skopar fortjente et velfortjent kyss av Julie Jorde etter to scoringer. Foto: Lyn Damer

22-åringen fra Åheim hadde hatt en spesiell dag på jobb, da hun gikk ut av trikken i Oslo uten sine fotballsko. Nødløsningen ble å kjøpe nye fotballsko i Kungsbacka, og det skulle vise seg å være gull for angriperen. (Hør hvordan hovedpersonen selv beskriver sko-opplevelsen nederst i saken).

For igjen var Aahjem frempå da hun ble spilt igjennom i bakrom. Brøndby-forsvaret så ut som stod stille da Aahjem fosset gjennom alene med keeper. Iskaldt satt hun den kontrollert i lengste hjørne og kunne feire 2-0 med lagvenninnene. Det var også resultatet til pause.

Kjøp sesongkort til årets hjemmekamper her.

I andreomgang gikk Lyn ut i 100 og skulle fortsette den gode 1. omgangen. Det gjorde Lyn-damene med stil. Omgangens første halvtime gjorde Lyn det veldig godt og slapp knapt ikke Brøndby til en sjanse.

Og da Stenvoll setter inn vinterens mest målfarlige, Monica Nedgård Isaksen, for Aahjem etter drøyt 60 minutter, så tar det ikke lang tid før det blir enda et mål. Bølviken har tatt turen opp på høyresiden og legger inn på bakre stolpe. Der gjør Emilie Closs en kjempe jobb og vinner duellen og header tilbake inn i boksen. Der lukter Isaksen muligheten og banker ballen opp i nettaket fra kort hold. 3-0. 18-åringen har scoret i alle treningeskampene hun har vært involvert i denne vinteren, så trenerteamet skal få et luksusproblem når startelleveren mot Arna-Bjørnar skal settes neste helg.

De siste 10-15 minuttene setter Brøndby inn en sluttspurt, men Lyn forsvarere seg mesterlig og holder nullen. 3-0 mot et sterkt dansk lag i generalprøven ga trenerteamet en positiv tilbakemelding. Selvom det alltid er gøy å vinne kamper, så betyr ikke resultatene noe i treningskamper, derfor var det ekstra gøy å se at prestasjonene var bra.

Hør hva Tom Stenvoll hadde å si om kampen under.

Nå er det kun én uke igjen til seriestart. Den går borte mot Arna-Bjørnar i Bergen søndag klokken 15.00.