SNUOPERASJON SIKRET KVARTFINALE

Sol og 11 grader ventet i Tromsø da vi møtte TIL 2020 i 3. runde i Norgesmesterskapet onsdag kveld.
Stenvoll og trenerteamet valgte å stille nærmest likt som mot Stabæk i helgen. Eneste endringen i startelleveren var at Monica Nedgård Isaksen kom inn for Cathinka Friis Tandberg.

Hjemmelaget viste ingen respekt i åpningsminuttene og gikk rett i strupen på Lyn. Tidligere Lyn-spiller, Sofie Tunes, var nærmest for hjemmelaget de første ti minuttene. Bergenseren timet et innlegg godt, men fikk aldri godt nok treff til at det ble ordentlig farlig for Kirvil Odden Sundsfjord i Lyn-buret.

Lyn fikk to svært gode muligheter til å gå opp i ledelsen, men verken Isaksen eller Julie Jorde var kalde nok i de avgjørende øyeblikkene. For det var Tromsø som skulle ta ledelsen på Alfheim. TIL’s Sandra Simonsen fikk alt for god plass på 16 meter og fikk siktet inn skuddet nederst i venstre hjørne. 1-0 til TIL 2020 etter 18 minutter.

TIL la seg litt lavere og Lyn tok over kampen fullstendig. Lyn fikk trille ball resten av omgangen, men stanget mot TIL-forsvaret. Helt på tampen av omgangen fikk vi endelig hull på byllen. Kamilla Melgård spilte Isaksen gjennom på høyrekanten som fikk lagt inn hardt langs bakken. Foran mål er en TIL-forsvarer uheldig og sleivsparker ballen mot eget mål og Emilie Raaum Closs får en enkel oppgave å sette inn utligningen. 1-1 til pause.

Etter pause fortsatte Lyn trykket mot TIL-målet. Det tok ikke lang tid før Jorde var nære ny scoring. Fra 20 meter banket 18-åringen til og ballen gikk via tverrliggeren og ned på streken før den gikk ut igjen. Nærmere kommer man ikke.

Kjøp billett til vårsesongens siste kamp

Punkterte kampen på syv minutter
Fra benken ble det gjort et trippelbytte etter drøye timen spilt. Jenny Røsholm Olsen, Anna Palm og junioren Ida Habbestad kom inn med friske ben og satte fart på bortelaget.

Lyn har vært gode på hjørnespark denne sesongen og i det 68. minutt skulle vi få se nok et dødballmål. Jorde la en god corner rett på hodet til Iselin Sandnes Olsen, som på første stolpe headet ballen i lengste hjørne. Hennes tredje mål for sesongen.

Syv minutter senere var det Isaksen som skulle sette spikeren i den berømte kisten. Innbytter Røsholm Olsen gjorde alt perfekt da hun spilte gjennom Isaksen med en nydelig stikker. Alene med keeper blir hennes første forsøk reddet av keeper, men returen havner i bena til vår nummer 10, og på returen hadde hun ingen problemer med å sette i dagens tredje Lyn-mål. 1-3 med et kvarter igjen å spille.

Det siste kvarteret skjedde det lite, men høydepunktet var da Kristine Gulbrandsen ble byttet inn til sin debut. Etter å ha vært ute med skade siden januar, var det godt å se henne tilbake på banen og for første gang i Lyn-drakt. Vi gratulerer så mye!

Nå er vi videre til kvartfinale i Norgesmesterskapet for første gang. Hvem vi møter der kommer vi tilbake til når trekningen blir gjort. Nå gleder vi over et sterkt comeback i kveld, før vi retter all fokus mot lørdagens hjemmekamp mot Kolbotn.