Skuffende hjemmetap

Etter to strake seiere sa det stopp mot Kolbotn hjemme på Kringsjå.

Arkivfoto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Lørdag ettermiddag var det et offensivt Lyn-lag som ønsket å fortsette poengfangsten, da Kolbotn kom på besøk til Kringsjå. Slik ble det dessverre ikke, for Kolbotn hadde mest å by på og kom godt forberedt.

Mens solen glimtet frem bak noen regnskyer, så startet kampen med Lyn-avspark. De første minuttene skulle også handle mest om Lyn, for de første ti minuttene var Lyn klart best. Lyn presses høyt og spilte seg rundt på kantene og skapte et lite press foran Kolbotn-målet, men avslutningene uteble og Kolbotn-forsvaret fikk til slutt ryddet opp.

Så snudde kampbildet og Kolbotn tok over banespillet, mens vi utnyttet noen fine overganger. Men når ikke vi utnytter målsjansene, så sitter det ofte på motsatt side. Det skulle det også gjøre lørdag ettermiddag.

K P
6 Røa Fotball Elite 10 13
7 Lyn 10 11
8 Kolbotn 10 8
9 Åsane 10 3
I det 25. spilleminutt kombinerte gjestene godt langs sin høyreside og kom seg alt for enkelt forbi. Ballen ble spilt perfekt inn i rommet mellom keeper og forsvar, der Kolbotns Celine Larsen kom helt alene på bakre og satte inn 1-0. Ikke den starten vi hadde sett for oss.

Andre omgang skulle dessverre ikke bli så mye bedre. De 25 varmegradene på Kringsjå, samt mange kamper i bena de siste ukene, så virket det til tider litt energiløst fra hjemmelaget.

Vi kom oss til flere avslutninger i denne omgangen, men skuddene var ikke gode nok og traff dessverre langt. Kolbotn ville mer og satte 2-0 rett før timen var spilt. Marie Moen Preus scoret to mot oss sist, og denne gangen var hun raskest på returen, da Kirvil Odden Sundsfjord var uheldig å ga retur ut i feltet etter et langskudd. 2-0 og veien tilbake ble plutselig veldig lang.

Det ble gjort noen grep for å prøve komme tilbake og pushet litt mer på den siste halvtimen, men det holdt dessverre ikke og kampen endte med 2-0-tap. En skuffende kamp, selv om kampen i seg selv er ganske jevn. Kolbotn ville mer lørdag ettermiddag og fikk med seg det de kom for.

Nå venter det et lite landslagsopphold neste helg, før vi skal ut i NM 5. juni borte mot KFUM. Etter en periode med mange kamper og med en tynn tropp etter mange skader, så skal det bli godt med en periode med gode økter og litt kampfri.

Se sammendrag og intervju med trener Joakim Dragsten her.