Seier mot Glimt og møter Røa i kvartfinalen

Det ble spenning helt inn hjemme mot Bodø/Glimt i cupen, men helt på tampen dukket Tunes opp og sendte Lyn-laget videre til kvartfinale.

Onsdag kveld var det duket for NM på Kringsjå, da høytflyvende Bodø/Glimt kom på besøk i 3. runde. Tross det sene kamptidspunktet var det det hele 24 grader og strålende kveldssol over Oslo vest. Det nøt de fremmøtte på tribuneplass, der Glimt-supporterne kom med et imponerende følge.

Som forventet var det Lyn som skulle ha mest ball denne kampen og laget tok kontroll fra start, men sjansene som ble skapt innledningsvis hadde Glimt-keeperen god kontroll på.

Gjestene kom ikke til Kringsjå for å legge seg, og ga alt de hadde. Det skulle også gi resultater. For de skulle utnytte en feilpasning i Lyn-forsvaret etter 22 minutter. Glimts Mathea Meyer Theting snappet opp ballen utenfor sekstenmeteren og tok seg inn i banen og fyrte av et skudd som gikk over Una Langkås i Lyn-målet. Gjestende fra nord kunne derfor juble for 0-1 på Kringsjå.

Det har tendens til å sette ut lag og spillere, men Lyn-laget samlet seg og tok tak. Og da var det selvfølgelig bodøværingen, Trine Skjelstad Jensen som skulle dukke opp. Tanja Myrseth la ballen inn fra høyre og inn fra dypet kommer Skjelstad Jensen luskende og banker ballen i mål. God utligning 36 minutter ut i kampen. 1-1 var også pauseresultatet.

Andreomgangen skulle bli en spennende omgang, der begge lag fikk noen gode muligheter. Spesielt Solveig Tomren Slemmen var farlig frempå flere ganger og var et uromoment Glimt slet med å stoppe. Fra sin høyrekant skapte den unge Lyn-spilleren flere gode muligheter for hjemmelaget. Både Sofie Tunes og Luisa Luna Galteland kom seg til noen fine muligheter, men dessverre var avslutningene rett på keeper.

Men gjestene hadde også noen store muligheter. Fra kontring og ball i bakrom kom de nesten helt alene med Langkås to ganger, men begge gangene avsluttet de over mål. Store muligheter for gjestene, som visste at ett mål kunne være nok til å ta seg videre, jo nærmere kampslutt vi kom.

Lyn-spillerne kunne feire seieren med publikum etter kamp. Foto: Petter Alexandersen

Men det var Lyn det meste skulle handle om i andreomgang, og omtrent alt skjedde på Glimts-banehalvdel. Men vi måtte vente helt til det 84. spilleminutt før vi skulle få et nytt mål. Naina Inauen, Cornelia Fladberg og Slemmen kombinerte fint mellom seg, før sistnevnte kom seg ned til dødlinjen og fikk slått ballen inn foran mål. Der ventet Sofie Tunes som fikk en enkel oppgave med å sette ballen i mål. En stor lettelse for Lyn-laget som hadde presset på for scoring i hele omgangen, det så man tydelig i feiringen.

De siste minuttene holdt Lyn inn og kunne feire kvartfinaleplass da dommeren blåste av kampen.

Vi ønsker å gratulere Karoline Krok-Eikefjord med sin a-lagsdebut, da hun erstattet Luna Galteland.

– Alltid litt vanskelig med cup
For andre kamp på rad var det Tunes som ble matchvinner og i dag var hun på riktig sted til riktig tid. Det var en lettelse for spissen å få det målet.

– Det var veldig deilig. Det er alltid litt vanskelig med cup, det kan være det. Bodø/Glimt er jo også et ganske bra lag, så det var deilig å få avgjort det på slutten, sa Tunes til LynTV etter kampen.

Også Joakim Dragsten var glad for å slippe ekstraomganger og for at laget tar seg videre til kvartfinalen.

– Det er selvfølgelig en lettelse av å gå videre og avgjøre kampen på slutten. Vi får jo kampen i sporet vi vil og klarer å kontrollere i store deler av kampen, ved å angripe litt lengre og være tålmodige i angrepsspillet, la dem ligge lavt og få dem til å jobbe litt, sa Dragsten etter kampslutt.

Møter Røa i kvartfinalen
Rett etter kampslutt ble trekningen gjort direkte på Kringsjå, der vi ble trukket opp som hjemmelag mot Røa. Det blir en deilig vestkant-duell i midten av august. Kampen spilles 21. august. Se hele trekningen her.

Allerede på lørdag er det ny hjemmekamp, som er siste på Kringsjå før sommeren. Da er det Anna Nerland Aahjem og Brann som kommer på besøk. Billetter til den kampen kjøpes her.

Se intervjuene og sammendrag av kampen her.