SEIER MED LITEN BISMAK

Første kvalikkamp mot Åsane ble spilt på Kringsjå i dag. Tross det uvanlige kamptidspunktet så dukket det opp rundt 100 tilskuere. Det siste kvarteret stilte også Lyn Akademiet opp og heiet for harde livet.

Kampen startet veldig bra da Anna Aahjem sendte Lyn i ledelsen allerede etter fem spilte minutter. Spissen utnyttet et svakt øyeblikk i Åsane-forsvaret og snappet opp ballen. Alene med keeper beholdt hun roen og satt ballen enkelt til side for keeper.

Det meste skulle handle om Lyn denne kampen, for det var hjemmelaget som styrte fra start til slutt. De første 30 minuttene var ikke Lyn-keeper Kirvil Odden nær ballen, mens man kom til noen halvgode sjanser fremover. Åsane forsvarte seg godt og gjorde det vanskelig for Lyn-angrepet.

I 2. omgang fortsatte Lyn å ha ballen og prøvde å finne åpninger, uten hell. Det måtte et hjørnespark til for å doble ledelsen. Corneren ble slått over hele feltet og på bakre stolpe kriger Iselin Sandnes Olsen ballen i mål med låret. 2-0 og man trodde kanskje det skulle åpne opp mer hos Åsane. Men Åsane fortsatte å stenge igjen så godt de kunne bakover og det ble færre og færre muligheter utover omgangen.

Helt på tampen fikk de belønning for tålmodigheten. Åsane vinner hjørnespark rett før fulltid og på corneren header de inn reduseringen. For Åsane var det et svært viktig bortemål som fort kan bli avgjørende i Bergen på søndag.

For med det baklengsmålet blir det en svært spennende kamp også på søndag. Men å vinne er alltid et godt utgangspunkt og vi reiser til Bergen med 2-1 seier. Selvom det var kjipt å slippe inn helt på tampen, så gjør målet det i hvert fall det enda lettere å komme skjerpet når vi tar turen til Bergen.

Returkampen spilles på Åsane Arena søndag klokken 13.00.