Seier i generalprøven

Tandberg i fyr og flamme før høstsesongen

Cathinka Friis Tandberg har funnet høstformen allerede og scoret igjen i dag. Foto: Kladd.no / Lars Opstad

Sist oppdatert: 30. jul 2022 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Sommerens siste treningskamp ble spilt på OBOS Arena Kringsjå i ettermiddag. Toppserie-kollega Kolbotn kom på besøk for å teste formen før Toppserien sparkes i gang neste helg.

Lyn gjorde en del endringer fra kampen mot ØHIL sist og spillere som Julie Jorde, Kamilla Melgård og Maria Fink var tilbake i startelleveren. Ellers var både Kirvil Odden og Anna Aahjem tilbake i troppen etter å ha være ute med sykdom og skade, men begge måtte starte med å se kampen fra benken. Sammen med på sidelinjen var både Amanda Robinson med fra rekruttlaget, og prøvespiller Emma H. Amundsen, som har vært med å trent med laget hele uken.

I sommervarmen på Kringsjå var det Kolbotn som åpnet friskest og presset Lyn høyt i banen. Gang på gang presset de Lyn-keeper Sandra Rød Ask til å spille langt ved å gå i press tidlig. Noen halvfarligheter fikk de ut av det, men Rød Ask ryddet fint opp hver gang. Nærmest var gjestene med et skudd i tverrliggeren.

Utover i omgangen jevnet det seg mer ut og Lyn kom seg til flere sjanser. Først testet Cathinka Friis Tandberg skuddfoten fra ca. samme sted som hun scoret fra forrige lørdag, men dette gangen var det ikke høyt nok til at den gikk bak Kolbotn-keeperen.
Men 18 minutter ut i kampen fosset Kamilla Melgård fremover fra egen halvdel, før hun rundet venstrebacken til Kolbotn og sendte ballen videre til Friis Tandberg. Tandberg trengte ikke mye tid før hun fra skrått hold skjøt ballen i lavt i lengste. 1-0.

Tette og jevne kamper er vi vant med når vi møter Kolbotn, og i dag var intet unntak. Begge lag forsvarte seg godt og Kolbotn var farlige som alltid på dødballer. Lyn demmet godt opp for de godt i dag og holdt nullen. Det er en viktig erfaring å ta med seg inn mot sesongen. Kamper hvor nullen holdes smaker alltid godt.

Stenvoll var fornøyd med gjennomkjøringen og glad for at det er flere spillere som melder seg på før høstsesongen;

«En fin gjennomkjøring mot Kolbotn hvor flere spillere melder seg på inn i mot høstsesongen. Etter en lang ferie ser vi ut til å være godt i gang igjen. Noe rusk i enkelte maskinerier har det vært i oppstarten, men de fleste virker å være godt i gang nå. Vi gleder oss til å prestere godt utover høsten, og ser frem i mot kampen mot Brann neste søndag.»

På søndag møter vi Brann borte på Stemmemyren og er første av fire kamper som er igjen av grunnspillet. Kampen vil bli streamet på storskjerm på klubbhuset.

Vi takker Kolbotn for en god treningskamp. Det er ikke lenge til vi møtes igjen, da på Sofiemyr i cupens kvartfinale.