Seier i Bambusa-Cup for rekrutt

Forrige helg deltok 18 lag fra Lyn på den årlige futsalturneringen på Lillehammer. I J19-klassen forsvarte Lyn Damer Rekrutt seieren fra i fjor, og kunne på ny reise hjem med pokal og en sjekk på kroner 5000.

Etter å ha vunnet gruppespillet, ventet futsalgjengen fra Hyggen i semifinalen. Det fysisk og lavtliggende laget fra Asker tok en tidlig ledelse, før Karoline Krok-Eikefjord utlignet for Lyn. 1-1 ble resultatet etter ordinær tid, og på Golden Goal sendte Selma Størmer-Antonsen rekruttjentene til finalen.

Selve finalen ble en neglebiter fra start til slutt. Et godt drillet Ranheim-lag sto på motsatt banehalvdel, og trønderne tok ledelsen allerede etter to minutter. Maiken Johannesen utlignet for Lyn, før Ranheim på ny gikk opp i ledelsen noen minutter senere. Denne gangen varte ledelsen i bare et minutt, da Størmer-Antonsen var våken på en retur. Begge lag hadde allerede begynt å forberede seg på Golden Goal, men det ville ikke Luisa Lyna Galteland ha noe av. Hun dro seg nedover venstrekanten og sendte Lyn i føringen for første gang i kampen, med kun ett minutt og tolv sekunder igjen på klokken. Ranheim tok timeout, de hadde forberedt et 5v4-spill for å jakte utligning, men med nød og neppe klarte man å forsvare inn kampen til seier 3-2.

Nytt av året var at hele turneringen ble spilt med offisielle futsalregler, som blant annet begrenset bruken av egen keeper og at alle kamper ble spilt på håndballmål. Dette favoriserte lagene som har trent og blitt drillet i futsal, men fotballspillerne fra Lyn hadde ikke planer om å gjøre seg bort mot futsalspillere.

Det ble totalt to A-finaler på klubben i helgen, der G17 dessverre trakk det korteste strået i sin finalekamp mot rivalene fra Korsvoll. På G15 tok man også med seg seieren i B-sluttspillet, etter å ha endt opp med to Lyn-lag i finalen.

Totalt sett en vellykket helg, med mye sosialt og teambuilding hos alle lag, og nå ser man fremover mot kamper på grønt gress!

Her er noen bilder fra cupen: