Rekordstor seier mot Avaldsnes

Hat-trick av Røsholm Olsen

Storseier mot Avaldsnes foran Bastionen. Foto: Petter Alexandersen / KH Media

Sist oppdatert: 02. jul 2023 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Vårsesongens siste kamp ble en av den uforglemmelige sorten. Lørdag ettermiddag tok vi i mot Avaldsnes på Grorud Match, i en av vårens viktigste kamper. Begge lag trengte tre poeng for å unngå å ta ferie i faresonen for nedrykk. Kun to poeng skilte lagene før kampen, så en seier her betydde mye.

Blant de 213 tilskuerne som hadde tatt turen til Grorud denne ettermiddagen, var Bastionen, som fyrte opp Lyn-laget med bluss, røyk og sang fra innmarsj av. Ingen tvil om at støtten ga en ekstra boost hos Lyn-damene, som gikk rett i angrep fra start.

Allerede etter seks minutter løp Jenny Røsholm Olsen ballen i mål, etter et godt innlegg fra Kristin Holmen. Hennes første mål i Toppserien siden 24. september i fjor. Lyn-damene fortsatte trykket og i løpet av de neste ti minuttene hadde det kommet to Lyn-scoringer til.

I fraværet av en syk kaptein Emilie Raaum Closs, bar Iselin Sandnes Olsen kapteinsbindet denne kampen. 12 minutter viste klokken da Iselin skulle få muligheten på frispark fra rundt 20 meter. Kapteinen så en åpning og skrudde ballen kontrollert inn i mål bak en Siri Ervik i Avaldsnes-målet, som bare ble stående. 2-0.

Og fire minutter senere tok Anna Nerland Aahjem på seg servitør-rollen og sendte Kamilla Melgård gjennom i bakrom. 17-åringen løp fra Avaldsnes-forsvaret og hadde ingen problemer med sette ballen i mål alene mot keeper. 3-0 og mer feiring foran Bastionen bak Avaldsnes-målet.

Hat-trick av Jenny Røsholm Olsen. Foto: Petter Alexandersen / KH Media

Lyn-dominans og Røsholm Olsen-show
Hjemmelaget fortsatte å presse på og kom seg til flere gode muligheter. Avaldsnes slet virkelig med å få til noe som helst mot et godt Lyn-lag, og undertegnede kan ikke huske at gjestene kom til en eneste sjanse.

Da Røsholm Olsen satte sitt andre for dagen rett før pause, så det ut til å bli en svært hyggelig Lyn-dag. Igjen var Aahjem nest sist på ballen, denne gangen med en lekker liten flikk, som gikk perfekt til spissmakkeren. Røsholm Olsen fyrte av i første og satte ballen flott i mål og 4-0 var et faktum.

Andreomgangen startet roligere enn den første, men det skulle bli flere mål også i denne omgangen. 58 minutter viste klokken da Josefine Birkelund kom seg rundt på kanten og la ballen inn i felet. Der kom midtbanedirigenten, Selma Hernes, på ekte måltyv-vis møtende og satte ballen i mål. Hennes 2. mål i Lyn-drakten og 5-0!

Og som i første omgang skulle ikke målet komme alene. Fire minutter senere headet Trine Skjelstad Jensen ballen gjennom i til Røsholm Olsen. I den situasjonen har Lyn-spissen vært i mange, mange ganger før, og lørdag var det virkelig dagen for Røsholm Olsen, som enkelt plasserte ballen til høyre for keeper og 23-åringen kunne feire hattrick, hennes første i Toppserien. 6-0 og hennes 44. mål som Lyn-spiller, som også fikk med seg matchballen hjem.

Avaldsnes var heldige så det ikke ble mer også. For innbytter Una Roaldseth Søyland, som kom inn til sin første kamp på over 1 år mot Stabæk sist, kom inn som et friskt pust og var svært nære ved to anledninger. Først var det en god Ervik-redning, før det kun var stolpen som stoppet Una fra et perfekt comeback på hjemmebane.

Det ble ingen flere mål, men 6-0 er ny klubbrekord for Lyn i Toppserien. Aldri før har Lyn vunnet med større sifre på øverste nivå, men i dag fortjente Lyn-damene det virkelig. En fantastisk prestasjon og en herlig følelse å ta med seg inn i ferien.

En stor takk til Bastionen
Etter kampen kunne Lyn-damene feire rekord-seieren med Bastionen som leverte en suveren kamp fra tribunen og en energi som spredde seg ut til spillerne. Suspenderte Julie Jorde avsluttet med å ta forsanger-rollen før Bastionen ble takket av.

Vi takker alle som trosset starten av ferien og tok turen til Grorud Match for å støtte oss. Ikke minst til Bastionen som kom med massevis av energi, pyro og en stemning Toppserien sjeldent har sett før. Tusen takk!

Nå er det sommerferie og VM-pause, så neste kamp spilles ikke før 26. august, den går borte mot Brann på Brann Stadion. Vi anbefaler allikevel å følge med i våre kanaler i uken som kommer, for et par hyggelige nyheter.

Se høydepunkter fra storseieren her: