POENGDELING PÅ NADDERUD

Søndag ettermiddag var det duket for nok et derby i Toppserien. Denne gangen dro vi til Bekkestua for å møte Stabæk i 3. serierunde. Det var tydelig at gressmatten på Nadderud har godt av noen flere uker under solen før den blir strålende, for det var et humpete underlag som ventet oss.

Det så man med en gang på spillestilen til begge lag også. Til vanlig to spillende lag, men som begge valgte litt annerledes spillestil i denne kampen. Fra tidligere oppgjør har det blitt mye duellspill og tøffe taklinger, og det ble ikke mindre denne søndagen da lagene måtte slå lengre.

Det var stillingskrig fra start der ingen fikk til noe spesielt. Stabæk var frempå ved et par anledninger, men skuddene kan knapt regnes som sjanser. Utover i omgangen begynte Lyn å vinne duellene og andreballene, og da Anna Aahjem ble sendt gjennom alene mot keeper etter en strålende ball fra stopper Iselin Sandnes Olsen, så hadde spissen ingen problemer i verden med å sette sitt tredje mål på like mange kamper. 0-1 på Nadderud og derfra og ut til pause handlet det meste om Lyn.

Etter pause var Stabæk ordentlig på. På midtbanen snappet de opp ballen og Zara Jönsson ble spilt gjennom. Alene mot Kirvil Odden får hun tuppet ballen i målet og utlignet allerede før det var godt to minutter av andreomgangen.

Den scoringen preget også omgangen. Hjemmelaget tok grep om kampen og begynte å vinne duellene og andreballene.
Etter halvspilt andreomgang velger trenerteamet å ta noen grep. Blant annet kommer Selma Hernes inn å tar for seg på midtbanen. Når også Miriam Vilnes Mjåseth og Monica Isaksen kommer inn siste kvarteret så åpner kampen seg i større grad opp. Kampen går mye frem og tilbake, men uten at noen av lagene klarere å komme til noen gode muligheter.

Kampen ebbet dermed ut med 1-1 og poengdeling. Med fire poeng på de tre første kampene, så går vi inn i påsken på en 5. plass.

Aahjem med tre på rad
Anna Aahjem har hatt en strålende start på sesongen og står nå med tre mål på tre kamper. Tar du med to mål i generalprøven mot Brøndby, så har hun 5 på 4 kamper. I fjor ble hun klubbens toppscorer i Toppserien med 5 mål.

– Vi gikk inn i kampen og visste at det kom til å bli en kamp med mye dueller. Vi startet kampen bra med å gå seirende ut av de fleste duellene og vi klarte å straffe Stabæk med noen lange baller i bakrom. Dette førte jo også til en fortjent ledelse. I 2. omgang slet vi med å holde ballen i laget og vi går tapende ut av flere dueller, og får ikke utfordret de på samme måte. Det gjør at Stabæk tok over initiativet, sier spissen.

Selv beskriver henne målet sitt slik:

– Jeg prøver å lese hva keeper er i ferd med å gjøre, og stusser litt på at hun ikke kommer ut. Når hun da velger å stå inne så var det bare å plassere ballen ved siden av henne.

I vinter har hun jobbet godt for å forbedre seg som spiller og det ser man gode tendenser til allerede nå:

– Først og fremst så har jeg fått mer tillit fra trenerne. Dette kommer nok av at jeg har blitt en smartere spiller som leser spillet bedre og som tar bedre valg med ball. I tillegg har jeg også blitt bedre foran mål i avgjørende situasjoner, avslutter Anna.