POENGDELING PÅ KARMØY

Søndag ettermiddag var det TV-kamp på Avaldsnes Idrettssenter, da vi gjestet Avaldsnes i runde 5 i Toppserien.
Det var en kamp der keeperne til begge lag kom i fokus, mens Kamilla Melgård ble banens store spiller og scoret sitt første mål i Toppserien.

Kampen i seg selv var jevn som forventet før kamp, der begge lag hadde noen gode muligheter. Før de første fem minuttene hadde passert var hjemmelaget frempå med to halvsjanser. Den siste av de kunne blitt langt større om ballen hadde blitt spilt videre til en lagvenninne i en to-mot-en situasjon, men istedenfor valgte skuddet som var for svakt.

Kun få minuttere senere kom omgangens største Lyn-sjanse. Cathinka Friis Tandberg vant en duell overlegent og med en liten retningforandring måtte Avaldsnes sin sisteskanse, Jovana Petrovic, ut i full strekk. Deretter tok Lyn litt mer over og kontrollerte ballinnhavet, men uten å skape noe særlig.

Etter 21 minutter vant Avaldsnes ballen alt for lett høyt i banen, og etter mye klabb og babb får hjemmelaget frispark. Frisparket ble aldri farlig og gikk rett i muren og ut til corner. Corneren derimot skulle bli det. Ballen slås hardt inn der hjemmelagets Susan Ama Duah får pirket ballen i mål fra to meter. 1-0.

Derfra og ut til pause var det mye slurv fra begge lag, og spesielt gjestene slet med å få til noe ordentlig på Avaldsnes sin banehalvdel. 1-0 til pause etter en svak førsteomgang.

I andreomgang kommer Lyn bedre med og det går kun 11 minutter før kampens store spiller skulle få utligne. Emilie Raaum Closs la inn fra sin venstreside og 16-åringen, Kamilla Melgård får stå helt alene på 16 meter. Skuddet er verken veldig hardt eller godt plassert, men ballen finner veien over Petrovic i målet. 1-1 og Kamilla sitt første mål på a-lagsnivå.

Syv minutter senere kommer Lyn på en god overgang. Cathinka Friis Tandberg har med seg Melgård på sin høyre, men velger å skyte selv. Skuddet ser ut til å gå utenfor, men Petrovic blir usikker etter at hun har startet å skjerme den ut, og velger å touche ballen. Hun får en svært dårlig touch som Closs leser godt og får en svært enkel oppgave med å sende Lyn i føringen på åpent mål. 2-1. Lyn forsetter å skape muligheter også etter scoringen, både Melgård og Anna Aahjem har noen fine muligheter uten at det blir noe mer enn det.

I det 82. minuttet slås ballen langt opp fra Avaldsnes. Kirvil Odden er ute for å bokse, men en Avaldsnes-angriper treffer ballen først og blir revet ned av utrusende Kirvil. Dommeren blåser straffe til hjemmelaget og Avaldsnes sin stjernespiss, Karina Sævik stepper opp for å ta den. Straffen settes hardt til venstre, og selvom Kirvil er på den så er det ikke nok til at den reddes. 2-2.

Lyn setter inn Monica Nedgård Isaksen de siste minuttene for å jage scoring, men får aldri til den ordentlige sluttspurten og kampen ebber ut til 2-2. Alt i alt et greit resultat, men igjen føler man nok seg litt snytt etter å ha sluppet inn mot slutten.

Kamilla Melgård ble kåret til banens beste av NRK og valgte å gi sjekken fra Norsk Tipping til sin tidligere klubb, Korsvoll. Foto: Lyn Damer

NRK kåret Kamilla Melgård til kampens beste spiller og fikk derfor gi bort 10.000 kroner til en valgfri breddeklubb i samarbeid med Norsk Tipping. Valget falt selvfølgelig på klubben der hun startet å spille fotball, nemlig våre kjære naboer i Korsvoll. Vi gratulerer så mye til Kamilla!

Allerede førstkommende onsdag klokken 18.00 er det ny sjanse til å ta poeng. Da kommer serieleder Brann på besøk til OBOS Arena Kringsjå. Vi skal endelig spille hjemme på eget kunstgress igjen og vi satser på å fylle tribunen. Mer om den kampen kommer allerede i morgen. I mellomtiden kan du kjøpe billetter til kampen her og se sammendrag av dagens kamp under.