Poengdeling på Jæren

Emma Stølen Godø scoret sitt andre mål i årets sesong. Arkivfoto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 30. aug 2021 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Nok en gang glapp seieren mot slutten av kampen, men ett viktig poeng ble med hjem til hovedstaden. Søndag tapte også Stabæk borte mot Arna-Bjørnar, som tar både Lyn og Klepp et viktig poeng bort fra den direkte nedrykksplassen. Stabæk møter Klepp i neste runde, mens vi møter Stabæk borte i runden etter. Det blir spennende fremover.

Som ventet ble det en jevn og tett match på Klepp stadion, men i førsteomgang var det Lyn som styrte det som skjedde. Runa Lillegård og Cathinka Friis Tandberg ledet det høye presset som ofte ble belønnet med ballgjenvinning høyt i banen. Emilie Raaum Closs har hatt en fantastisk sesong og spilt meget bra fra sin backposisjon. Den offensive backen har skapt mange gode sjanser, og på lørdag fortsatte det. For allerede etter få minutter avanserte hun flott nedover venstrekanten og la inn et vakkert innlegg. Foran mål var Runa en tålengde fra å sende Lyn i ledelsen.

Og farten til Runa slet hjemmelaget veldig med og den lynraske angriperen kom seg flere ganger til gode muligheter, men dessverre satt ikke avslutningene helt. 37 minutter skulle det ta før dagens første mål kom. Nevnte Closs kombinerte fint med lørdagens bursdagsbarn, Iselin Sandnes Olsen, langs venstrekanten og kom seg til innlegg. Keeper kom først på ballen, men slo den rett i føttene på Emma Stølen Godø som på nærmest åpent mål enkelt sendte Lyn i ledelsen. Meget fortjent gikk Lyn til pause med ledelse.

Andreomgang startet med et smell da Runa var nære ved å straffe Klepp-forsvaret rett fra avspark, men i avslutningsøyeblikket ble Alta-jenta akkurat presset nok til å ikke få avsluttet ordentlig. Spillemessig kom Klepp mye mer med i kampen i andreomgangen, men slet med å skape det helt store på siste tredjedel. Men etter 78 minutter var de både dyktige og heldige. Et godt skudd fra Klepps Marie Andresen reddes av Kirvil Odden, men sisteskansen var uheldig og ga retur. På returen ventet Susanne Vistnes som lobbet over Kirvil som prøvde å rette opp feilen. Det tok litt tid før noen som helst på stadion forstod at det var mål, men dommeren dømte til slutt mål, til stor glede for hjemmelaget. På TV-bildene så det ut som en riktig avgjørelse at ballen var over streken.

De siste ti minuttene var det tydelig at begge ønsket tre poeng, men nervene til begge lag kunne føles og kjennes på, for poeng var viktig for både Klepp og Lyn. Det ebbet til slutt ut til poengdeling.

Nok en god førsteomgang fra oss, men vi venter fortsatt på «ketchup-effekten». Det skapes nok av sjanser til å vinne kampen og det er bare tidsspørsmål før det smeller – garantert! Skjer det mot Avaldsnes på lørdag? Vi håper på det.

Jubilant og Toppserie-debutant
Vi tar også med oss to svært hyggelige utmerkelser i denne kampen. Monica Nedgård Isaksen ble byttet inn til sin Toppserie-debut (har kun spilt én NM-kamp tidligere) i det 66. minutt. Gratulerer, Monica, og vi gleder oss til de mange neste!

På motsatt side av banen spilte en annen jubilant. Joanna Aalstad Bækkelund skulle man tro var veteran, for man har hørt om henne i så mange år, men hun fyller faktisk bare 21 i desember. Mot Klepp spilte hun kamp nummer 100 for Lyn og skrev seg med det inn på den eksklusive 100-kampers klubben. Gratulerer Joanna!

Neste kamp er førstkommende lørdag hjemme på Kringsjå. Her bør alle kjenne sin besøkelsestid, for er det noe damene trenger nå, så er det den ekstra støtten fra tribunen. Bli med å fyll Kringsjå mot Avaldsnes og bidra til at Lyn-damene tar høstens første tre poeng! Meld din ankomst og inviter dine venner via vårt facebook-arrangement her. 

Se høydepunkter fra kampen her: