POENGDELING PÅ GRORUD

Søndag ettermiddag fikk vi besøk fra et Arna-Bjørnar som trenger poeng på Grorud Match. 24 grader i skyggen viste temperaturmåleren i Groruddalen, og når Oslo Kommune fortsatt ikke har fått orden på vanningsanlegget på Grorud, så skulle det bli veldig tørt.

Sommervarmen i Oslo satt muligens Bergenserne ut av spill fra start, for det gikk knapt to minutter før dagens første mål skulle komme. Lyn gikk hardt ut fra startblokkene og Kristin Holmen fikk mulighet til å teste skuddfoten fra 18 meter. Ballen suste over Arna-Bjørnar sin keeper og inn i nettmaskene og Holmen kunne juble for hennes første mål for sesongen.

Lyn fortsatte presset og gjestene var knapt over midtbanen den første halvtimen. Selvom Lyn var best, så klaffet det ikke helt på siste tredjedel og mot et godt forsvarene Arna-Bjørnar-lag, så stod det kun 1-0 til pause. Det har vist seg å være skummelt så langt denne sesongen, og det var ingen unntak denne søndagen.

For i 2. omgang byttet lagene roller, og Arna-Bjørnar tok kontroll på kampen. Lyn slet med mye balltap og feilpasninger og noe av skylden må nok det tørre underlaget ta, for ballen lugget veldig. Arna-Bjørnar behersket det hele mye bedre i denne omgangen og det tok bare åtte minutter før utligningen kom ved Miljana Ivanovic. 1-1.

Ivanovic var ikke ferdig. Et balltap på midten for hjemmelaget ble en til en god kontring for gjestene, som sendte Ivanovic gjennom alene med Sandra Rød Ask. Rolig tok hun seg forbi sisteskansen og sendte ballen i det åpne målet og kampen var snudd.

Da måtte det endringer til i Lyn-leiren som allerede hadde satt innpå Jenny Røsholm Olsen. Nå kom også Monica Nedgård Isaksen og etterhvert Miriam Vilnes Mjåseth også. Det skulle jaktes mål. Røsholm Olsen satte også ballen i mål, men linjedommer var oppe med flagget for offside.

Klokken tikket over 90 minutter og det virket som om det bare var en «sånn dag» på jobb. Men så dukket Mjåseth opp og jaktet en ball fra Trine Skjelstad Jensen. Hun fikk den med seg og fikk avsluttet fra kloss hold, keeper reddet, men slo den rett ut til toppscorer Anna Nerland Aahjem som kunne sette inn utligningen. 2-2 på overtid der altså.

Begge lag prøvde å få til en siste muligheten, men det klarte ingen og 2-2 må sies å være et rettferdig resultat, etter at lagene hadde hver sin omgang. Etter å ha hatt full kontroll på Arna-Bjørnar i førsteomgang, så endres kampbildet helt i den andre og Arna-Bjørnar kjemper seg tilbake med sine to scoringer.

Etter 10 spilte serierunder tar dette poenget oss opp på 11 poeng, á poeng med både Stabæk og Brann som begge har én kamp tilgode. Neste kamp er borte mot LSK Kvinner førstkommende lørdag.