POENGDELING MOT 4. PLASSEN

En kjølig høstdag på Kringsjå minnet vel mest om været de er vant til på Karmøy, men damene fra Kringsjå har vært ute en vinterdag før. Med Mimmi Löfwenius Veum tilbake i startoppstillingen så begynner laget å se veldig komplett ut og har gode spillere på banen og som kan påvirke fra benken. I denne kampen førte det til at Emma Stølen Godø ble flyttet ned som indreløper i den kjente 4-3-3/4-5-1 formasjonen.

Når kampen kommer i gang er det stort sett lag på banen, nemlig gjestene fra Haugalandet. De kommer til noen vanvittige sjanser, blant annet når en av Toppseriens beste spisser – Rasheedat Ajibade får avsluttet tre ganger fra innenfor 16-meteren i løpet av 20 sekunder, men både Kirvil Odden og resten av forsvaret er både heldige, dyktige og ofrer seg i duellspillet som sørger for at det fortsatt står 0-0 i målprotokollen. Dette var nok et varselskudd, for litt senere i den første omgangen detter ballen ned i beina på «Rash», hun finter vekk forsvarsspillerne og banker ballen i motsatt hjørne. Fortjent med 1-0 om man teller antall sjanser.

Det tar riktignok ikke lange tiden før Lyn kommer på en av sine visitter og vi har blant vant til å se Camilla Linberg i kontringsspillet, men denne gangen er det Godø som fører frem nedover høyresiden. Hun prøver et innlegg som treffer ryggen til lagvenninne Sofie Tunes, men det viser seg å være en perfekt pasning til vår hjemvendte Mimmi Löfwenius Veum, som banker ballen hardt nede i høyre hjørnet. 1-1 på Kringsjå og et resultat som står seg til pause.

Og der Avaldsnes startet best i den første omgangen, så er det Lyn som kjører hele den andre. Emma Godø får en god mulighet på en kontring, men skuddet med venstrefoten sniker seg like utenfor venstre stolpe. Deretter er det Sofie Tunes som prøver seg fra motsatt side, men skuddet går et par meter over. I tillegg får Camilla Linberg et par muligheter på frispark, men de kommer seg ikke på innsiden av stengene. Dermed blir det 1-1 på Kringsjå, et resultat som vel er fortjent etter at Avaldsnes var best i første og Lyn best i andre.

Nå satser vi på en god treningsuke, for på søndag møter vi ubeseirede Rosenborg i den NRK-sendte kampen klokka 16.

Kampfakta

Lyn 1-1 Avaldsnes

Kirvil Odden, Emilie Bølviken, Trine Skjelstad Jensen (c), Iselin Sandnes Olsen, Emilie Closs, Sofie Tunes, Emma Godø, Laura Gashi (Joanna Bækkelund fra 84.), Selma Hernes, Mimmi Löfwenius (Ingrid Bakke fra 89.), Camilla Linberg

37 min: 0-1 Rasheedat Ajibade
40 min: 1-1 Mimmi Löfwenius Veum