Poengdeling i serieåpningen

Det ble som forventet en tett og tøff kamp i Bergen, der poengene slutt ble delt likt etter 1-1.

Arkivfoto: Kladd.no / Lars Opstad

Mens den tidlige seriestarten skapte store problemer i Oslo lørdag ettermiddag, så våknet Lyn-troppen til en solrik dag i Bergen, tro det eller ei. To av rundens kamper måtte avlyses i hovedstaden på grunn av snøfallet.

Vår kamp på Åsane Arena var det aldri snakk om avlysning. Gode spilleforhold og spente lag gikk ut på banen til Toppserie-hymnen som planlagt.

Kampen ble som forventet tett og jevn, der begge lag brukte litt tid på å føle seg frem. Lyn-laget slapp til svært lite den første halvtimen og stod solide defensivt. Fremover var man også nærmest i den perioden, men det ble med bare noen nesten-muligheter.

Da føltes det surt å bli straffet i ubalanse etter 33 minutter. Åsane kontret og Katarina Dybvik Sunde takket for muligheten og satte ballen i lengste alene mot Kirvil Odden Sundsfjord.

Det ga vertene lyst på mer, for kun få minutter etter satte de dagens andre, etter en retur fra et tverrliggerskudd, men ble avvinket for offside og annullert. 1-0 stod det til pause.

Etter pause skulle endelig utligningen komme, men vi måtte vente til drøye timen. Etter et hjørnespark havnet ballen uti feltet og Trine Skjelstad Jensen fikk skubbet ballen tilbake til en av dagens debutanter, Vilde Asbøll. På to touch la hun ballen til rette på godfoten og banken ballen i mål fra 12-13 meter. 1-1. Da var Lyn inne i en god periode igjen og yppet seg flere ganger ned hver av kantene.

Men Åsane hadde lyst på alle tre poengene de også, og kom med en sterk sluttspurt mot slutten. Kirvil måtte ut i full strekk et par ganger, men holdt buret rent i den andre omgangen og sørget for poengdeling.

Se Lyn spille årets første hjemmekamp mot Rosenborg

– Stas å score mitt første Lyn-mål
Alt i alt et fair resultat i serieåpningen mot et godt hjemmelag. Nå er vi i gang og at vi kan starte med et bortepoeng er godt å ta med seg hjem.

Det var trener Joakim Dragsten var ikke helt fornøyd med spillet, men sånn skal det heller ikke være i en serieåpning.

– Det var en tett og jevn kamp hvor vi ikke helt klarer å ta tak i kampen som vi vil. Men forholdene tatt i betrakting tar vi med oss ett viktig poeng og jobber på videre, sier Dragsten, før han fortsetter.

– I både høyt og lavt press er vi gode stort sett hele kampen, men slipper til sjanser etter brudd i eget spill. Her varierte vi for mye og vi må jobbe fremover for å bli enda tryggere i etablert angrep.

Spilt S Vunnet V Uavgjort U Tap T + - +/- Poeng P
1 LSK Kvinner LSK Kvinner 1 1 0 0 4 2 2 3
2 Lyn Lyn 1 0 1 0 1 1 0 1
3 Åsane Åsane 1 0 1 0 1 1 0 1
4 Arna-Bjørnar Arna-Bjørnar 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Kolbotn Kolbotn 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Rosenborg BK Rosenborg BK 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Røa Fotball Elite Røa Fotball Elite 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Stabæk Stabæk 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Vålerenga Fotball Vålerenga Fotball 0 0 0 0 0 0 0 0
10 SK Brann SK Brann 1 0 0 1 2 4 -2 0
Dagens kamp ga svar på hva som med jobbes med fremover og den jobben starter allerede til uken.

– Det er deilig å være i gang nå. I dag får vi tydelige svar på hvor vi ligger an og hva som må jobbes med. Det kommer tøffe kamper på løpende bånd, så vi får bare henge i, sier Lyn-debutanten.

En annen debutant kunne smile litt ekstra etter kampen, for Vilde Asbøll startet sin første kamp for Lyn i Toppserien og banket også inn vårt eneste mål i kampen.

– Veldig gøy med debut! Godt å få startet serien med poeng og det er en gjeng som er gira på neste kamp allerede, sier Lyn sin målscorer til lyndamer.no.

Om å score sitt første i sin første kamp sier hun dette.

– Selvfølgelig stas å score mitt første mål. Jeg får først returen på min venstre, og tenker jeg har rom og tid til å legge den over på høyre. Deretter var det bare å klinke til, smiler Asbøll.

De som har fulgt med i vinter vet at dette ikke var første fulltreffer for året. For på trening har både keepere og målnettene fått kjørt seg. Vi gleder oss til å se mer av Asbøll!

14 år gamle Maia Melgård har imponert i vinter og fikk sin debut mot Åsane i dag. Her fra generalprøven mot LSK Kvinner. Foto: Kladd.no / Lars Opstad
14 år gamle Maia Melgård har imponert i vinter og fikk sin debut mot Åsane i dag. Her fra generalprøven mot LSK Kvinner. Foto: Kladd.no / Lars Opstad

Rekordung debutant
I dagens startellever var det tre debutanter, mens det satt fem andre på Lyn-benken for første gang. Dette i tillegg til vår nye trenertrio; Dragsten, Mariken Kleppe og August Nyland.

Sofie Tunes fikk spille den siste halvtimen og fikk dermed comeback og re-debut i Lyn-drakten. Om det var Tunes-effekten vites ikke, men det tok i hvert fall ikke mer enn tre minutter før det ble mål etter at hun kom inn.

Ekstra stas må det ha vært for Maia Melgård. Maia er 14 år, 11 måneder og 24 dager gammel og ble i dag byttet inn i det 78. minutt til sin debut. Neste uke fyller hun 15 år, men allerede fem dager før fikk hun sin offisielle debut for a-laget og i Toppserien, da hun erstattet storesøster Kamilla. Maia har levert godt for oss i hele oppkjøringen og viser i dag at man er gammel nok, når man er god nok.

Så vidt undertegnede vet, er Maia nå den yngste spilleren med offisiell kamp for Lyn.

Vi gratulerer alle debutanter og gleder oss til å se mer av alle sammen! Neste kamp er allerede lørdag, når vi får besøk av Rosenborg på Kringsjå.

Til slutt vil vi si tusen takk for en fantastisk støtte fra tribunen i dag! Det varmet hver og enkelt av de ute på banen.

Se sammendrag av dagens kamp her: