POENGDELING I LSK-HALLEN

For en gangs skyld var det greit å trekke inn i LSK-hallen for å spille kamp. For mens det var kjølig ute i regnet, så var det i tørt og fin temperatur inne i hallen. Runde 21 i Toppserien mellom LSK Kvinner og Lyn skulle bli en jevnt affære.

Den siste tiden har det vært mye smårusk i Lyn-troppen. Flere skader har gjort at det har blitt en del endringer i troppen og i dag var det Emma Helstad Amundsen som startet på vingbacken. Anna Nerland Aahjem, Josefine Birkelund, Maria Fink, Jenny Røsholm Olsen, Ida Habbestad og Anna Lervik var alle ute og utilgjengelige til dagens kamp. I tillegg har hovedtrener Oddbjørn Sindland slitt med sykdom hele uken og måtte belage seg å se kampen fra sengen i dag. Det var neppe noe mindre nervepirrende. I Sindland sitt fravær ledet assistenttrener Jørgen Reikerås kampen med hjelp fra Mason Minister.

Første omgangen er det egentlig lite å si om. Det var en jevn og sjansefattig omgang, ganske kjedelig egentlig, i hvert fall for den nøytrale tilskuer. LSK Kvinner var nærmest med et tverrliggerskudd etter drøyt halvtimen spilt, på en sjanse som så helt ufarlig ut før ballen begynte å skru. Lyn var også frempå ved et par anledninger, og spesielt på kontringer kunne det blitt farlig. De store sjansene uteble og lagene gikk målløse til pause.

I pausen foretok LSK Kvinner seg av hele tre bytter og det fikk fart i kampen, i hvert for for deres del. De gikk høyt ut og presset oss ut av rytmen og til flere feil. Enkle pasningsfeil ble til skumle overganger for vertene, men Lyn-forsvaret holdt unna enn så lenge.

Etter 59 spilte minutter skulle derimot hjemmelaget få belønning for sin gode periode. Et hjørnespark blir headet ut før LSK Kvinners Mille Ivi Christensen kommer først på returen og sender ballen i mål. En tydelig frustrert Kirvil Odden Sundsfjord vil ha frispark i situasjonen på hjørnesparket, men dommeren vil ikke høre på sisteskansen og deler heller ut et gult til Odden. 1-0.

Like etter holder de gulkledde på å øke til 2-0, men Kirvil varter opp med en god redning og holder Lyn inne i kampen. Det skulle også vise seg å være et slags vendepunkt. Lyn kom høyere i banen og spilte seg nærmere LSK Kvinner sitt mål. Kampbildet var jevnet ut igjen og det vippet mer frem og tilbake.

Ni minutter før slutt skulle skulle Kamilla Melgård utnytte en svak støttepasning fra hjemmelaget. Melgård forstod tidlig at pasningen ikke kom frem til medspiller og satte fart. Hun parkerte LSK Kvinner-forsvaret og rundet også landslagskeeper Cecilie Fiskerstrand, før hun fra nærmest død vinkel sendte ballen i mål. Nydelig fra 17-åringen! 1-1.

Mot slutten følte nok begge lag at det var muligheter for å stjele med seg alle poengene, men Lyn var nok mest sultne. Dessverre klarte vi ikke å skape det lille ekstra, men ett poeng er fortjent og ikke minst veldig viktig.

Nå er det tre uker til neste kamp i Toppserien, men om to uker spiller vi semifinale i NM borte mot Vålerenga. Før det er det en velfortjent frihelg neste helg.

En stor takk til alle som tok turen til Lillestrøm i dag for å støtte oss! Ingen tvil om hvem som vant tribunekampen og deres heiarop varmer veldig! Vi setter enormt stor pris på å ha slik støtte med oss også på bortekamper. TAKK!