POENGDELING I BERGEN

Endelig er sluttspillet i gang og første kamp ble spilt på Arna Idrettspark i Bergen i ettermiddag. Med Kirvil Odden Sundsfjord solgt til Sampdoria tidligere denne uken, så var det klart for det nye førstevalget, Sandra Rød Ask, i Lyn-målet.

På Vestlandet var det hjemmelaget som kom best i gang og spilte Lyn lave, men det var Lyn som skulle være effektive og score på første mulighet. Et hjørnespark blir etterhvert klart ut på 16-meteren hvor Julie Jorde står å venter. Hun lar seg ikke be to ganger og banker ballen i mål og sender Lyn i ledelsen. Målet ga Lyn-laget mer selvtillit og ro som fikk mer kontroll over kampen igjen.

Men det skulle ikke vare mer enn et drøyt kvarter. For på et offensivt frispark for Arna-Bjørnar kom Helene Gloppen alt for enkelt opp alene og header inn utligningen etter 38 spilte minutter.
Anna Nerland Aahjem var nære å sende Lyn i ledelsen rett før pause, men skuddet hennes fra skrått hold ble reddet til corner.

Etter pause går Lyn rett i strupen på Bergenserne. Aahjem er sterk i en duell på høyre side av midtbanen og ser at Emilie Raaum Closs kommer helt alene på motsatt. Med en flott pasning serverer hun Closs alene mot keeper, men får en litt svak touch, så to AB-forsvarere kommer i mellom skuddet, men det til ingen nytte. For ballen går via en av forsvarsspillerne og bak en Nordstrøm som er utspilt i hjemmelagets mål.

Drøyt ti minutter senere er Lyn og Aahjem svært nære igjen, men Nordstrøm redder forsøket til Lyn-spissen, men Arna-Bjørnar har marginene mot seg når returen går i egen spiller og ut i corner. Nesten selvmål.

Men nok en gang skulle hjemmelaget være gode og effektive på dødball. Et frispark blir slått langt bak i feltet og der vinner Yuuka Kurosaki, som også får stå alt for alene, og header ballen i motsatt. Igjen 2-2 med en halvtime igjen.

Den neste halvtimen har begge lag gode muligheter til å vippe kampen i sitt favør, uten at noen benytter seg godt nok av de. Kampen ender 2-2 i Bergen og begge lag tar med seg ett poeng hver videre inn i sluttspillet.

Neste kamp er hjemme mot Kolbotn på OBOS Arena Kringsjå neste søndag klokken 15.00. Billettsalget er åpent og billetter finner du her.