POENGDELING DA LYN SATTE NY KLUBBREKORD

Lørdag ettermiddag ble den utsatte 9. runden spilt i Toppserien, som også var vårsesongens siste kamp før ferie og EM.
Kolbotn gjestet OBOS Arena Kringsjå som strålte i sommervarmen på Oslo vest. Gradestokken viste på sitt meste 23 gode grader i skyggen.

Begge lag kom fra en cupkamp i midtuken som fortsatt satt i bena til begge lag. Kolbotn kom best i gang og hadde et lite overtak de første 20 minuttene. Deretter kom Lyn mye mer med og spesielt etter en plutselig scoring i det 25. minutt. Anna Nerland Aahjem var for anledningen ute på høyrekanten og la et godt og hardt innlegg inn i feltet. Der kom tidligere Kolbotn-spiller, Kristin Holmen fra dypet og fikk skutt fra kort hold. En god redning fra Kolbotn-keeperen som måtte gi retur på Holmen sitt skudd. På returen var det ingen som plukket opp Emilie Raaum Closs, som enkelt kunne sette ballen i mål. 1-0 til Lyn.

Lyn fortsatte å kjøre på og kom inn i en god periode med mye godt spill. Nærmest var bursdagsjenta Cathinka Friis Tandberg, som banket ballen i tverrliggeren.

Da det så ut som Lyn skulle gå til pause med ledelse, så dukket Sarah Dyrehauge Hansen opp for Kolbotn og utlignet med et velplassert skudd. 1-1 etter 41. minutter.

Det blir sjeldent mer enn ett mål i disse oppgjørene lagene i mellom og aldri mer enn to. Det var derfor ingen stor overraskelse at kampen endte i poengdeling. Men mål kunne det blitt. Lyn hadde mest krefter i varmen og var et lite hakk bedre enn Kolbotn i andreomgang. Midtveis i omgangen roper Kamilla Melgård på straffe etter å ha blitt felt inni 16-meteren, men dommerteamet lot spillet gå videre, selvom det så ut som en feil avgjørelse. Lyn er altså fortsatt uten straffespark siden Tom Stenvoll tok over som trener i fjor. Utrolig nok.

De siste ti minuttene så gjestene veldig fornøyde ut med ett poeng og var mer opptatt av å forsvare inn poenget enn og jage for scoring. Lyn prøvde å spille seg rundt, men sjansene ble aldri farlig nok. Kampen endte 1-1 og er nok et helt greit resultat sett kampen i ett, men det hadde ikke vært ufortjent om hjemmelaget hadde stukket av med alle poengene heller.

Ett poeng her tar Lyn opp på 22 poeng, som er ny poengrekord for Lyn i Toppserien. I 2020 endte Lyn med 21 poeng og en 6. plass. Det er fortsatt 12 poeng mer å spille om, så denne rekorden kan fort bli slått igjen allerede i august. Nå tar vi spillere og trenere ferie frem til midten av juni.

Se høydepunktene og intervju med Tom Stenvoll under.