PM: STENVOLL TAKKER AV

 

Det er ingen dramatikk ved avgjørelsen, men heller et svært vanskelig valg Tom har tatt. Siden før sommerferien har det vært samtaler mellom han og klubben om forlengelse, og Tom har vært åpen hele veien på at han savner kone og datter i nord. Tidligere i høst tok han det vanskelige valget og ga beskjed til klubben om at han velger å flytte hjem til familien.

Det er selvsagt trist for klubben å miste en flott person og en dyktig fotballtrener som sammen med teamet sitt, har tatt Lyn Fotball Damer til nye høyder. Denne sesongen endte Lyn på en 5. plass i Toppserien etter sluttspillet, som er høyeste plassering i Lyn Fotball Damer sin historie. Samtidig tok Stenvoll laget til kvartfinale i Norgesmesterskapet i år, hvor vi heller aldri har vært så langt tidligere.

Sportslig leder, Fredrik Løken Bjørnskau takker Tom for to flotte år i klubben:

«For Lyn Fotball Damer har sesongen 2022 gått inn i historiebøkene. Det er mange grunner til dette. Tom og trenerteamet er en av disse grunnene. De har i hele år lagt ned en enorm jobb i hele år fra start til slutt. Og det er selvfølgelig da også trist at man må si på gjensyn med en utrolig fin person og leder. Det har vært utrolig hyggelig å bli kjent med Tom som person og som trener.

Vi må rette en stor takk til Tom for innsatsen han har lagt ned i de to årene han har vært hos oss. Tom har vært en stabil og stødig leder for damelaget vårt og han har vært en god ressurs for våre unge spillere. At han nå reiser nordover til familien er noe vi har stor forståelse for og vi respekterer hans beslutning. Vi håper vi ses igjen på kamp til neste sesong!

Prosessen for trenerteam og stab for neste sesong er i gang og vi skal bygge videre på arbeidet som Tom og teamet har lagt ned i 2022.

Takk for nå, Tom!»

Vi ønsker å takke Stenvoll for to flotte år i klubben og ønsker masse lykke til videre!

Stenvoll var nominert til «Årets trener i Toppserien»-prisen etter årets sesong. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Les Stenvoll sitt avskjedsbrev her:

Lyn-eventyret har hatt absolutt alt.

Sjokket, utviklingen, mestringen, motgangen, oppturene, gledene, skuffelsene, venner for livet, vi har skapt drømmer, forvaltet mennesker, gjort en hel masse feil, men fremfor alt lært utrolig mye. Er ikke dette livet da?

Jeg mener at vi alt for ofte tenker på hva vi burde ha gjort, ikke fikk gjort, eller burde gjort veldig annerledes. Tenk hvilke muligheter som ligger foran dere om dere klarer å se på hva dere får til innimellom. Hvor VAR vi? Og hvor er ER vi nå?

Alle involverte i klubben er årsaken til at vi har hatt den positive utviklingen det seneste året. Men også de som var med i 2021 og årene før der. Uten dere hadde vi ikke klart å ta de stegene vi har tatt i år. Vi har lært så utrolig mye både mentalt og taktisk, men fremfor alt hvordan vi skal bygge et lag. Nå har vi det. Nå har vi dere, og dere er laget vi er så stolte og ærbødigst fornøyd med.

Støtteapparatet har stått på noe voldsomt. Det er en gjeng som er fremoverlente, utviklingsorienterte, sultne og dyktige. Vi er også ekstremt forskjellige. Bare det i seg selv er spennende. Men når vi får det til å fungere så blir vi rikere på kunnskap og utvikling. Vi har tatt kvantesprang i år. Tusen hjertelig takk for jobben dere har lagt ned for alle. Jeg har lært enormt mye av dere.

«Det er en tid for alt» er et sitat jeg har hørt noen ganger. Det stemmer nok. Men jeg tror mer på at tiden fortsetter helt uavhengig av start/stopp. Enn hvor mye man noen ganger skulle ønske at ting stoppet ELLER fortsatte, så vil tiden fortsatt gå. Tiden vi har fått tildelt i livet er noe vi må ta godt vare på og utnytte best mulig uansett hvor man er.

VI må alle se hva som er viktig for oss akkurat nå. Det var også det som gjorde at jeg valgte å starte i Lyn for 2 år siden. Jeg tenkte først at dette prosjektet ikke var mulig å ta del i da familien min fortsatt ville bo i nord. Men da Selma (datter) sa at «jo, det skal du. I vår familie følger vi drømmene våre» så var det DET jeg trengte for å ta steget ut. Selv om de har bodd 150 mil lenger nord, i huset vårt på Andenes på Andøya, så ønsket de at jeg skulle prøve dette.

Tro meg. Jeg har aldri angret på det. Dette har vært en helt utrolig reise. Selv med Covid og langt vekk fra de aller nærmeste. Det var ørlite skummelt en periode. Men man lærer seg. Man lærer seg å leve et liv i bobla. For det er det dette er. Ei stor boble. Og inni denne bobla kan man egentlig ikke forklare med ord hva som foregår. Det må bare oppleves.

Det har vært et prosjekt jeg er stolt av å ha gjennomført. 2022 ble et rekordår på alle måter for Toppserielaget Lyn. Jeg kan ikke beskrive hvor stolt jeg er av jobben som er lagt ned fra alle i klubben.

Vi blir til stadighet minnet på hvor viktig det er å ta vare på hverandre med alt som skjer i verden. Den neste perioden i livet mitt er den viktigste perioden, og den skal jeg dele mer med familien min. De er tross alt de viktigste jeg har. Det er med tungt hjerte jeg nå offentliggjør at jeg gir meg i Lyn etter årets sesong. Jeg har ikke ord for hvor vanskelig det er for meg å dele dette med dere da det ikke finnes noen annen grunn for å stoppe nå. Jeg har følt meg velkommen fra første dag, og jeg føler meg fortsatt som en stor del av denne herlige familien. Båndene er sterke, og jeg vil ha dere med i all fremtid.

Jeg ønsker å takke alle i klubben for 2 fantastiske år. Og da takker jeg hele klubben. Vanskelig å nevne noen for da glemmer man alltids noen, men det er virkelig en fabelaktig gjeng jeg har lært å kjenne som blør for Lyn og oss i det sportslige apparatet. Vil likevel spesielt takke administrasjonen for deres vanvittige jobb. Man har nok følt seg underbemannet til tider, men det er også en kjensgjerning at dere er her av en grunn. Dere er viktige som f…! Det er også på sin plass å takke Lyns Eldre for deres omsorg for oss, og deres enormt herlige iver og pågangsmot som viser vei for livet som ligger foran oss. Dere inspirerer og motiverer oss med deres herlige sjel i klubben.

Takk også til styret for at jeg fikk tilliten fra dag 1, og at dere har lagt til rette for oss på damelaget så godt det var mulig med de rammer vi har hatt. Tiden fremover ser lysere ut hva gjelder budsjett og vilkår, og det unner jeg dere alle.

Til slutt må jeg takke prestasjonsgruppa med spillerne og støtteapparatet. Dere har utfordret, stilt krav, jobba som f…, sett løsninger, vært forbanna vanskelige innimellom, men fremfor alt gitt jernet, prestert langt mer enn andre forventet av oss, men dere har levert til våre egne forventninger. Dere har utviklet dere alle sammen til å bli et vanvittig godt fotballag. Jeg er stolt av å ha vært en del av dere, og jeg tar med meg alt jeg har opplevd som en stor del av livet mitt. Men nå skal jeg hjem til de jeg er mest glad i av alle. Nemlig Astrid og Selma i huset vårt på Andenes.

Jeg kommer til å følge Lyn i all fremtid. Jeg kommer til å følge dere alle i deres karrierer, og det er slett ikke umulig at vi sees før dere aner. Vi får se..

Lykke til videre. Jeg heier på LYN.

Tom.

For spørsmål: Ta kontakt med sportslig leder Fredrik Løken Bjørnskau (fredrik@lynfotball.no) eller medieansvarlig  Thomas Nordeng (nordeng@lyn.no).