PM: LØRDAGENS KAMP SPILLES PÅ GRORUD

 

Lørdagens kamp mot Avaldsnes er flyttet fra OBOS Arena Kringsjå til Grorud Arctic Match. Dette grunnet banesituasjonen på vår egen hjemmebane.

Lyn Fotball Damer spilte sine to første hjemmekamper i årets sesong på Grorud grunnet at banen på Kringsjå ikke var godkjent for spill. Da været lettet i mars var det mulig å gjøre nødvendige utbedringer på banen som gjorde at det ble innvilget en dispensasjon fra Norges Fotballforbund (NFF), som sa at banen kunne brukes til toppseriespill så lenge utbedringene ble opprettholdt og banens tilstand ikke forverret seg. Dette var mulig for NFF å gi på bakgrunn av en FIFA-test av banen som viste at enkelte av banens egenskaper ikke oppfylte alle krav, men at det ikke fantes noen forhøyet risiko for skader forbundet med spill på banen i all den tid den ikke forverret seg.

NFF og Lyn Fotball har i samråd bestemt at det mest fornuftige på dette tidspunktet er å ikke benytte banen resten av sesongen. Bakgrunnen for dette er ønske om forutsigbarhet og trygge rammer for spillerne. Med kaldere temperaturer i perioden fremover er det en risiko for at ujevnhetene i banen forverres. Skjøtene på banen kan fortsatt utbedres og limes kontinuerlig, noe som måtte gjøres før kampen mot Kolbotn søndag. Likevel ønsker ikke Lyn Fotball å risikere at kamper ikke kan spilles på bakgrunn av at dommer eller kampdelegat underkjenner banen på kampdag. Fotballforbundet sentralt kan ikke gi noen garantier mot at dette skjer, da det er dommeren som står med ansvar for å sende spillerne på banen eller ei og i så måte må ta en subjektiv vurdering på hva vedkommende er komfortabel med å være ansvarlig for.

Etter denne beslutningen ble tatt har fokus primært vært å lande en god løsning for lørdagens kamp mot Avaldsnes. Våre venner i Grorud har vært svært behjelpelige med å flytte annen kampaktivitet vekk fra banen, slik at vi kan spille der. Da det er svært få baner i Oslo som møter kravene til en toppseriebane anser vi Grorud som vårt beste alternativ per nå. Hvor kampene mot Røa og TIL2020 spilles er foreløpig ikke avklart. Klubben vil komme med informasjon om dette så snart det er på plass.

Klubben ser på situasjonen som svært uheldig, men at det er nødvendig å ta disse grepene. Det jobbes på spreng fra klubbens side for en rehabilitering av banen.

Henvendelser/spørsmål fra pressen rettes til medieleder Thomas Nordeng (948 19 820).

 

Vi håper flest mulig blir med på turen østover i byen, når damene på lørdag skal ta et nytt steg mot å kapre 5. plassen i Toppserien 2022. Billetter kjøpes her. 

Lyn for alltid – Alt for Lyn.