PALM DOBBEL SØRGET FOR SEIER

Lyn har begynt å trives godt på Røabanen og tok i dag sin tredje seier på rad der. Det ble aldri ordentlig spennende søndags ettermiddag, da Lyn tok alle poengene i Oslo vest-derbyet.

Det første kvarteret var jevnspilt der begge lag følte litt på hverandre. Røa kom ut i et høyt press, men bortelag red presset raskt av. Disse kampene er stort sett alltid tøffe og tette, og det ble det til dels i dag også.

Etter den jevne starten tok derimot Lyn mer og mer over og skapte et par farlige muligheter, men Røa-keeper Sævik tok det som kom.

Men i det 35. minutt sprakk nullen. Cathinka Friis Tandberg og Anna Nerland Aahjem spiller seg fint inn i 16-meteren, men en Røa-forsvarer vinner tilbake ballen fra sistnevnte. Klareringen skyter Røa-spilleren rett inn i Tandberg og vindere inn foran mål. Der kjemper Emilie Raaum Closs ballen videre tilbake til Anna Palm, som enkelt setter 1-0 for gjestene fra 6-7 meter. I hennes 92. kamp på a-laget scoret hun sitt første på a-lagsnivå.

Lyn gikk veldig fortjent til pause med ledelse.

I andreomgang kom Røa ut med mye energi, mens Lyn la seg litt lengre ned i banen. Vertene var allikevel aldri noe farlige og etter ti minutter med press tok Lyn tilbake kontrollen. Lyn vant mange hjørnespark i dag, men få av dem ble særlig farlige. Nærmest var en dobbelsjanse ved Aahjem og Tandberg. Iselin Sandnes Olsen vinner først en duell og stusser videre til Aahjem som ikke treffer ordentlig på skuddet. Røa klarer rett ut til Bølviken på 20 meter som legger en flott crosser på bakre der Tandberg prøver å heade over Røa sin sisteskanse, men blir akkurat reddet.

Etter 64 minutter skulle Røa få deres største mulighet. Ut av ingenting får hjemmelaget ballen gratis langt inn på Lyn sin banehalvdel. På vei hjemover drar Emilie Bølviken ned en Røa-spiller i feltet på i gjennom og dommeren dømmer straffespark. Kirvil Odden i Lyn-målet virket svært selvsikker og om det var med å påvirke straffeskytteren vites ikke, men straffen skytes i stolpen og ut. Odden lå langstrakt etter ballen og hadde nok allikvel tatt den om det hadde gått innenfor.

Så går Lyn rett i angrep. For Palm var ikke ferdig. Bølviken spiller ballen til Palm som har tatt turen inn i 16-meteren. Helt alene får hun god tid til å sikte, og da velger hun å bare plassere den elegant opp i krysset. Hvorfor ikke? Undertegnede vil bli svært overrasket om dette ikke blir nominert til rundens mål. Fra null mål på a-lagsnivå til to på en drøy time.

Derifra og ut kontrollerte Lyn seieren inn. Ny borteseier som sender Lyn opp på 5. plass, á poeng med LSK Kvinner på 4. og Stabæk på 6. To seire på rad smaker veldig godt og blir godt å ta med seg inn i frihelg neste uke.

Tusen takk til alle som tok turen til Røabanen for å støtte oss! Det betyr mye.