PÅ GJENSYN, CATHINKA!

 

Cathinka Friis Tandberg er inne i sitt siste kontraktsår med Lyn og har denne høsten derfor hatt mulighet til å prate med andre klubber. Vi har hatt et sterkt ønske om å beholde angriperen, men dessverre for oss har hun valgt å fortsette karrieren i Sverige fra nytt år av. I dag ble det altså klart at Cathinka har signert en avtale med svenske Linköping FC.

Heming-jenta kom til Lyn fra Stabæk i som 15 åring tilbake i 2020. Debuten kom allerede i serieåpningen i Toppserien borte mot Avaldsnes samme år, da hun ble byttet inn til pause. Dette kun en måned etter at hun hadde fylt 16 år. Med hennes råskap, vilje og tøffhet gjorde hun seg fortjent til plass i startelleveren allerede to serierunder senere og tok Toppserien med storm. Hun viste ingen respekt mot spillere med langt mer erfarne spillere og har siden gitt juling til motstandere. Til tross for sin unge alder har blitt en fryktet angrepsspiller i Toppserien.

Fem mål har det blitt på hennes 59 kamper i Lyn-drakten, der hennes første mål kom i hjemmeseieren mot Avaldsnes 4. september 2021. To av målene husker vi spesielt godt. Den ene er jo målet i kvaliken borte mot Åsane i 2021, mens det andre er matchvinner-scoringen hjemme mot Avaldsnes nå i høst.

Hennes siste kamp i Lyn for denne gang kom derfor mot Åsane i høst. Selvom det er trist å miste en personlighet og en fotballspiller som Cathinka, så er vi glade for å kunne slippe enda en spiller ut i Europa.

Cathinka gleder seg til nye utfordringer, men legger ikke skjul på at hun kommer til savne personene i klubben;

«Vil takke alle i og rundt Lyn Fotball. Det har vært en helt fantastisk tid i Lyn. Jeg har vokst utrolig som spiller, men også som person. Kommer til å savne og være med alle de fantastiske fotballspillerne hver dag, men gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer. Kommer alltid til følge med på Lyn og heie på dere. Kanskje dette er mer et på gjensyn enn et farvel.»

Vi takker for noen flotte år sammen og ønsker masse lykke til i Sverige, så håper vi å se deg tilbake i
Lyn-drakten i fremtiden!