Overbevisende seier mot RBK

Første seier mot Rosenborg

Kamilla Melgård ble matchvinner mot Rosenborg. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Sist oppdatert: 01. mai 2022 Skrevet av: Magnus Leraand Forseth

 

Etter en imponerende oppvisning mot fjorårets sølvmedaljevinner i Toppserien kunne Lyns damer juble for tre velfortjente poeng i Trondheim søndag.

I de to foregående hjemmekampene har vi gitt topplagene LSK og Brann kamp om poengene helt til siste slutt, men stått igjen uten uttelling i form av poeng. Det var derfor ekstra deilig da vi stod hele kampen ut mot Rosenborg, og sikret tre poeng hjem til Oslo.

Vi gikk inn i søndagens oppgjør med én seier, to uavgjort og tre tap på de seks første kampene. Rosenborg på sin side stod med seier i fem av sine seks første kamper, og med scoringer i alle seks. De svarte og hvites statistikk fikk seg imidlertid en knekk da Lyn kom på besøk.

Våre spillere gikk som alltid uredde og hardarbeidende ut på matta i Trondheim. Lyn tok tidlig intiativ i kampen, med tidvis pent angrepsspill og sterk disiplin i forsvarsspillet. Rosenborg slet med å skape de store sjansene mot et solid Lyn-forsvar. Til tross for at Lyn tidvis ble liggende lavt ble det mønstret flere fine angrep, særlig fra vår høyre side.

Melgård-magi

En av lagets store formspillere om dagen er 16 år, heter Kamilla Melgård og spiller på Lyns nevnte høyreside. Hun leverte scoring og ble kåret til Norsk Tipping Banens Beste mot Avaldsnes, imponerte nok en gang i kampen mot Brann og slo til med enda en fantastisk prestasjon mot Rosenborg. Melgård var stadig et uromoment for trøndernes forsvar, og ikke lenge etter hvilen slo hun til med å score sitt andre mål for sesongen på lekkert vis. RBKs keeper Rugile Rulyte klarte ikke å nå Melgårds velplasserte skudd, som sendte Lyn rett i ledelsen.

Etter scoringen bygde det seg etterhvert opp et visst trykk fra hjemmelaget mot Lyns mål. Det var imidlertid aldri nok til å skape de helt store farlighetene, og da dommeren blåste av kampen var tre poeng sikret for Lyn!

Alt å spille for

Våre jenter har fullt fokus på å levere en så god prestasjon som mulig hver eneste kamp. Ved å jobbe målrettet med fokus på prestasjon har vi tro på at resultatene også følger etter. Søndagens kamp mot Rosenborg er et tydelig bevis på det. Den kollektive innsatsen jentene har vist så langt denne våren gjør at man kan lese av tabellen at vi ikke ligger mer enn to poeng bak 4.plassen, som gir plass i det øvre sluttspillet til høsten. Vi har med andre ord alt å spille for – i det fokus rettes fullt og helt mot neste kamp mot Røa kommende søndag!

Bli med til Røa neste søndag. Billetter kjøper du her.

Se høydepunktene fra dagens kamp her: