Odden Sundsfjord til Italia

Lyn-spilleren solgt til Sampdoria

Kirvil Odden Sundsfjord blir Italia-proff. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Sist oppdatert: 08. sep 2022 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Lyn og Italienske Sampdoria har kommet til enighet om en overgang for Kirvil Odden Sundsfjord. Vår kaptein har denne uken signert kontrakt og gjennomgått den medisinske sjekken med det Italienske laget, som spiller i Serie A Femminile (øverste nivå i Italia).

Kirvil kom til Lyn sommeren 2020, rett før 2020-sesongen, som startet sent grunnet Covid. Etter å ha mistet litt gnisten for fotball i Røa, så blusset flammen veldig raskt tilbake i Lyn. Debuten hennes kom hjemme mot Rosenborg i 2. serierunde og ble raskt en fryktet keeper i Toppserien. I 2021 fikk hun tildelt kapteinsbindet og har vært en stor leder i gruppen. Sisteskansen har gått foran og vist vei for lagvenninnene, både på og utenfor banen.

Nå mister Lyn og Toppserien en profil og fantastisk personlighet, men samtidig er dette en unik mulighet vi unner Kirvil.

Keepertrener Jake Knight har jobbet tett med Kirvil siden januar 2021 og har bare gode ting å si om den nye Sampdoria-keeperen:

«Kirvil kom til Lyn for 3 sesonger siden, med noe å bevise. Hun har vært en viktig ressurs for klubben ved å veilede den unge spillerstallen, og selv om hun nå forlater oss for en gylden mulighet i Italia, tar med vi med oss Kirvils verdier og lærdommer videre. Vi er sikre på at vi vil se henne igjen på tribunen med stolthet for å heie på jentene i fremtiden. Dette er ikke et farvel, heller et «på gjensyn». For meg personlig har det vært en sann glede å trene Kirvil, vi kommer til å savne henne masse, men vi ønsker henne lykke til i tiden fremover. Tusen takk, Kirvil», sier en følesladd Knight til lyndamer.no.

– Dette kan man ikke si nei til
Det hele har skjedd ganske raskt og flere i klubben har fått noen svært sene kvelder for å få alt på plass. Hovedpersonen selv beskriver det hele slik.

«Det kom litt ut av ingenting. Plutselig hadde de (Sampdoria) behov for en keeper og så fikk jeg tilbudet rett i fanget. Siden har det gått sin gang – og fryktelig fort. Dette kan man jo ikke si nei til. Det er utrolig kult å få denne muligheten.»

«Siden jeg kom til Lyn har det vært en utrolig god utviklingsarena for min del. Jeg har hatt gode keepertrenere, og spesielt Jake som er utrolig god til å få frem det beste i både meg og de andre i keeperteamet. Det er en knakenes god gjeng som er her, med godt miljø. Alle backer hverandre og som pusher hverandre. Tiden min i Lyn har egentlig bare vært helt fantastisk og en reise i seg selv», sier Odden Sundsfjord til lyndamer.no.

Tusen takk for to flotte år sammen, Kirvil. Vi ønsker deg masse lykke til med profflivet i Sampdoria! Arrivederci!

For halvannen uke siden lanserte vi prosjektet «Drømmen om Europa», helt uvitende om at Kirvil skulle bli solgt til Italia. At vi nå selger henne til Europa er et svært godt eksempel på at man også kan bli utenlandsproff gjennom Lyn. Har du lyst til å være med på vårt spennende prosjekt? Les mer her.