NY SEIER MOT ROSENBORG

For en avslutning på grunnspillet det ble og for en snuoperasjon! I dag viste Lyn-spillerne karakterstyrke, da de snudde 0-1 til 2-1 mot Rosenborg – og vant sin andre kamp mot trønderne. Mål av Anna Nerland Aahjem og Julie Jorde sørget for at Lyn avsluttet grunnspillet med stil, tre poeng og en viktig boost inn i sluttspillet, som allerede starter om to uker borte mot Arna-Bjørnar.

Førsteomgangen startet med en gigantisk trippelsjanse for gjestene, men to refleksredninger av Kirvil Odden Sundsfjord og en siste avslutning i tverrliggeren sørget for at det på mirakuløst vis fortsatt var målløst på OBOS Arena Kringsjå.

To lag som trengte seier for å sikre en god plassering ga også en god og jevn kamp for de 248 fremmøtte. Tross for en litt tung periode for hjemmelaget, så viste ikke de unge jentene noe frykt og spilte seg ut som vanlig og det så av og til ut som det var RBK som hadde respekt for Oslo-laget.

Lyn var ikke ufarlige i førsteomgang de heller og både Selma Hernes og Cathinka Friis Tandberg hadde gode muligheter. Nærmest var Tandberg, som headet ballen i stolpen rett før pause. At det fortsatt var målløst til pause var nesten ikke til og tro.

I andreomgang kom Rosenborg best i gang og fikk uttelling tidlig. Allerede seks minutter i omgangen står Emilie Nautnes og lukter på rett sted, da hun får en retur fra Odden rett i bena. 0-1 til gjestene.

Lyn Fotball Damer sitt nye prosjekt «Drømmen om Europa» har allerede passert 50.000 kroner. Les mer om prosjektet her.

Men Lyn var langt fra ferdige og kriget seg inn i kampen igjen. Og i det 66. spilleminuttet skulle utligningen komme. Bursdagbarnet, Iselin Sandnes Olsen, slo et godt innlegg fra dypt i banen og måljegeren Anna Nerland Aahjem var ikke vondt å be. Aahjem gikk inn i duell mot en RBK-forsvarer og fikk stusset ballen videre i lengste og Åheim-jenta kunne feire i sin kjente stil for utligning.

De siste 20 minuttene ble intense og begge lag ønsket alle poengene. Lyn ville tydeligvis ha de mest og det skulle de få. 4. dommeren rakk så vidt å vise opp fire tillagte minutter, før Kristin Holmen ble felt på 18 meter. Julie Aune Jorde stelte seg opp og var sikker i sin sak – ballen skulle i mål. Et godt slått frispark gikk rett i mål, og selvom Rosenborg-keeperen fikk en hånd på ballen, så var det ikke nok til å stoppe Jorde sitt første mål på a-laget. For et mål! 2-1.

Rosenborg måtte jage utligning de siste gjenværende minuttene og kastet alt i angrep, men Lyn-forsvaret holdt tett og sørget for at årets syvende seier!

7-5-6 ender det altså med i Toppseriens grunnspill. 26 poeng holder til en 6. plass, som vil si at vi skal ut i kvalifiseringssluttspillet som starter om to uker. Se hele oppsettet her.

Iselin Sandnes Olsen kunne feire bursdagen sin med tre poeng og banens beste-prisen fra RørosBanken. Foto: LynDamer

Vi var så heldige å ha RørosBanken på besøk i dag, som også var kampsponsor.
Med seg hadde de en RørosBanken-sjekk på kroner 1000, som skulle deles ut til Lyns beste spiller for dagen. I dag kan det umulig ha vært lett å velge for alle spilte en meget god kamp, men det var til slutt midtstopper Iselin Sandnes Olsen som ble valgt ut som dagens Lyn-jente.

Vi gratulerer også Selma Olderheim som kom inn til sin første kamp i Toppserien!

Nå er det to uker til neste kamp, da det er landslagspause. Vi ønsker å si tusen takk til alle som turen til OBOS Arena Kringsjå i dag og til de som har vært med oss gjennom hele sesongen. Nå er første del unnagjort, men det er nå alvoret virkelig starter. Sluttspillet spilles mellom åtte lag (to fra 1. divisjon) over en enkeltserie, der de to nederste rykker ned til 1. divisjon og nummer tre nedenfra må ut i kvalik.

Vi gleder oss til spennende kamper utover høsten.