Ny fin gjennomkjøring

Og dette skjer denne uken

Ida Habbestad på trening i forrige uke. Foto: Lyn Damer

Sist oppdatert: 14. feb 2023 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Lørdag ettermiddag møtte vi Stabæk på Nadderud kunstgress til vår andre treningskamp for året. Med noen flere tilbake fra skade, var det flere som fikk kampminutter. At Kamilla Melgård fikk en drøy halvtime var veldig hyggelig å se, etter at hun har vært skadet store deler av julen. På lørdag var hun tilbake i sin vante posisjon på backen fra start og fikk blant annet en assist, da hun var tilrettelegger for Kristin Holmen.

Minuttet før hadde allerede Stabæk gått opp i ledelsen på dødball, ved Maren Hagfors Thoresen, som skrudde ballen i mål fra hjørnespark. Her ropte Lyn-spillerne på frispark, og man ser tydelig på bildene etter kampen at det burde vært blåst, da en Stabæk-spiller holder igjen Sandra Rød Ask i Lyn-buret, men til ingen nytte.

Kampen i seg selv var tett og jevn med få sjanser. Men på dødball skulle Stabæk vise seg som svært farlige. For på sitt andre forsøk for dagen skulle en dødball bli mål. Et hardt idømt frispark på rundt 20 meter ble satt rett i mål av Stabæk, som kunne gå til pause med ledelsen 2-1.

Etter pausen fortsatte kampen i samme spor, tett og jevnt. Omgangens to mål kom igjen raskt etter hverandre. Først var det Cornelia Fladberg som headet inn utligningen, før Stabæk skrudde inn en ny corner like etterpå. Omgangen ble nok en gang preget av mange bytter, men våre unge rekruttspillere klarte seg nok en gang fint mot god motstand.

– Jeg synes det er en bra gjennomført kamp. Veldig mange etablerte angrep fra oss, men så sliter vi litt i lavt press, også slipper vi inn tre litt enkle mål på dødball, som er litt kjipt, sa trener Oddbjørn Sindland etter kampen og fortsatte.

– Vi har jobbet en del med boks-spillet defensivt og det synes jeg vi gjør bra i dag. Hvis man sammenligner duellspill og det som skjer i boksene i dag mot det vi har gjort tidligere mot Stabæk, så er det jevnere i dag. Det er godt å se det i kamp. Vi er OK fornøyd etter to første kampene og skal fortsette å jobbe godt inn mot serietart om litt over en måned, avsluttet Sindland.

Hva skjer denne uken?
I utgangspunktet var det planlagt en treningskamp på lørdag, men den utgår. Istedenfor blir det en internkamp på Kringsjå fredag ettermiddag. Vi har noen borte på samling med landslag denne uken, så det er noen færre på trening enn vanlig.

I går hadde vi en fin økt og en god start på uken, som vi fortsetter å jobbe med i ettermiddag med ny trening klokken 16 på Kringsjå. Onsdag ser vi an om det blir trening i Manglerudhallen eller om det blir i solskinn på Kringsjå på formiddagsøkten, før det blir testing og styrke på ettermiddagen.

Neste treningskamp er mot LSK Kvinner 25. februar, som blir siste treningskamp på norsk jord før vi reiser til Spania på treningsleir  1. mars.