Nordahl legger opp

En lang karriere er over

Maja Nordahl legger opp. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Sist oppdatert: 31. aug 2022 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Maja Nordahl har vært en stopperkjempe i Toppserien i en årrekke, men nå takker 34-åringen for seg.
Siden i vinter har Maja kombinert fotball, ny jobb og privatliv, men nå føler hun det er på tide å trappe ned fotballen for å få mer tid til de to andre tingene.

Midtstopperen kom til Lyn fra Kolbotn i januar 2021 og kom inn med mye etterlengtet rutine. Fra første dag har hun vært et forbilde for spillere og ansatte i hele klubben og vist vei for vår unge tropp. Både på og utenfor banen har hun gitt mye av seg selv. Hun var for eksempel en av initiativtakerne til Rosa Sløyfe-aksjonen for et drøyt år siden.

På banen har det blitt 21 kamper i Lyn-drakten, 17 av dem kom i fjor. I fjor hadde hun en viktig rolle da vi kjempet mot nedrykk, og sammen med kaptein Kirvil Odden Sundsfjord hjalp de resten med å beholde roen og riktig fokus hele veien inn. Denne sesongen har det blitt færre kamper for ringreven. Nordahl måtte bli igjen i Oslo på grunn av jobb da resten av troppen dro til Marbella på treningsleir i mars. Jobben ved siden av har kostet ekstra krefter og da blant annet Maria Fink tok store steg i vinter, så har det blitt vanskelig å ta tilbake stopperplassen.

Nå har hun tatt det vanskelige valget og legger skoene på hyllen etter en lang karriere. Hennes karriere strekker seg tilbake til 24. mai 2010, da hun debuterte i Toppserien for Linderud/Grei borte mot Arna-Bjørnar. I 2014 gikk turen videre til Kolbotn hvor hun var i syv sesonger, før karrieren nå ender i Lyn. Hennes siste Lyn-kamp var i kvartfinalen i NM, borte mot nettopp Kolbotn forrige uke.

Vi ønsker å takke Maja for en flott tid i klubben!