NM-eventyret over i Molde for J19

Det ble dessverre stopp i semifinalen for vårt J19-lag. Foto: Lyn Damer

Sist oppdatert: 19. sep 2023 Skrevet av: Admin

 

Tidlig torsdag ettermiddag møtte vi Molde i kvartfinalen i NM J19 på Aker Stadion. Vi tok en tidlig ledelse, takket være et langskudd av Amanda Robinsons. Men Molde kom raskt tilbake og utlignet. Hjemmelaget satte oss under mye press på vår egen banehalvdel og fikk et mål på frispark annullert for offside før de til slutt utlignet noen minutter senere. Resten av første omgang var relativt jevn. Molde hadde sine øyeblikk, og vi hadde våre øyeblikk, men det var ikke før rett før pause at kampen fikk sitt tredje mål. Et raskt tatt frispark fra Molde førte til et innlegg, og en sen takling fra en av våre forsvarere førte til straffespark for Molde. Straffesparket ble scoret på, og kort tid etter blåste dommeren for pause.

Vi følte at 1-1 ved halvtid ville vært et rettferdig resultat og gitt oss en ekstra positivitet med tanke på at vi spilte mot de regjerende mesterne av NM J19. Det skal også sies at vi spilte med en utespiller i mål, da Maria Kroken dessverre var borte på J15-landslagssamling.

Vi brukte mesteparten av pausen på å motivere jentene og hjelpe oss alle til å tro at vi kunne snu kampen. Og vi startet andre omgang veldig sterkt. Vi hadde mange balltouch nært Molde-målet og skapte noen sjanser. Det virket bare som et spørsmål om tid før vi skulle score for å gjøre det 2-2. Imidlertid ønsket Molde det annerledes og kom sterkt tilbake og økte ledelsen til 3-1.

Vi presset og presset derfra for å prøve og komme tilbake i kampen, men generelt kontrollerte hjemmelaget kampen med og uten ball. Mot slutten fikk de sitt fjerde mål for dagen, som punkterte kampen. 4-1 er kanskje litt hardt, men alt i alt fortjente Molde å gå videre til semifinalen.

Vi ønsker dem lykke til videre, mens vi nå retter vi fokuset tilbake mot 2. divisjon, der vi tar imot Mjølner på søndag. Den kampen spilles på Kringsjå kunstgress 3 med kampstart 16.00.