Nå starter alvoret

På søndag starter sluttspillet i Toppserien

Anna Nerland Aahjem står med 7 scoringer så langt i år og på søndag starter høstjakten. Foto: Lasse Holmeslet

Sist oppdatert: 09. sep 2022 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Det svært omdiskuterte sluttspillet går i gang denne helgen. Topp 4-lagene spiller Toppserien topp 4 sluttspill, mens resten skal ut i Toppserien sluttspill, hvor man også får med TIL 2020 og Åsane som endte som nummer 1 og 2 i 1. divisjon. Det er nå kampene virkelig begynner å telle. Lyn er i Toppserien sluttspill og skal ut i syv cupfinaler.

Vi fokuserer kun på vårt sluttspill her og det er ganske enkelt. Alle lagene har blitt nullet ut, så alle lagene starter fra scratch. De to lagene som ender nederst etter syv kamper, rykker ned til 1. divisjon. 6. plassen spiller kvalik mot laget som vinner sluttspillet i 1. divisjon. Som vinner av sluttspillet får man ikke annet enn ære og en større del av premiepengene for sluttplassering.

Se våre kamper her.

Arna-Bjørnar
Som i seriestarten i grunnspillet, så åpner vi borte mot Arna-Bjørnar. Den gang endte det med 2-1 seier til Tom Stenvolls kvinner. På OBOS Arena Kringsjå endte det 1-1 i høst. I grunnspillet endte Bergenserne på 8. plass med 14 poeng. Det var laget som slapp inn flest mål.

Nå betyr kampene langt mer for alle, for nå har hvert lag kun syv kamper til å unngå de to nedrykksplassene og kvalikplassen. Ser man tilbake på statistikken mellom Arna-Bjørnar og Lyn så er det jevnt. Bergenserne har vunnet 4 av 10 kamper, mens Lyn har vunnet 3 av 10. I Bergen har Arna-Bjørnar stort sett vært best, mens de har trøblet mer i Oslo. Men som nevnt ble det brutt i våres, da Lyn vant 2-1 på Arna Idrettspark. Kan vi klare det igjen?

Lyn
Det er klart vi kan. Lyn er inne i sin beste sesong på øverste nivå siden første sesong i 2018. I 2020 endte Lyn på 6. plass med 21 poeng, som til i år har vært den beste. Denne sesongen endte laget på 6. plass med 26 poeng, har dermed satt ny poengrekord. I siste kamp i grunnspillet vant vi 2-1 mot Rosenborg hjemme på OBOS Arena Kringsjå og også i bortekampen vant vi 1-0 borte mot Trønderne. Rosenborg endte forøvrig på en 2. plass i Toppserien.

Inn i sluttspillet blir det syv cupfinaler. Får man en god start de to-tre første kampene, vil det gjøre mye for resten av sluttspillet. Det er viktig for Lyn å fortsette den utviklingen vi har hatt dette året og det har alle i klubben.

Tidligere denne uken ble det klart at Kirvil Odden Sundsfjord blir tidens første salg på kvinnesiden. Hun skal fortsette karrieren som proff i Italienske Sampdoria. Trenerteamet ønsker å ha en keepertrio som skal pushe hverandre og da det ble klart at Kirvil ble solgt, så ble Mari Hasselknippe kontaktet. Hun tiltrer troppen først senere i september.

På skadelisten er både Miriam Vilnes Mjåseth og Josefine Birkelund på vei tilbake og er med på enkelte økter. Det er ikke umulig at disse kan få litt spilletid i løpet av høsten. Monica Nedgård Isaksen opererte i midten av august og er ute resten av sesongen sammen med Una Søyland.

Vær med å stemme frem Coop Månedens spiller for august her

Hvordan følge kampen:
Kampen spilles på Arna Idrettspark i Bergen søndag klokken 15.00. Er du i Bergensområdet, så håper vi du tar turen for å støtte oss i første av syv cupfinaler.

For oss som er igjen i Oslo så er direktesport.no eller VG Live løsningen.

Arna-Bjørnar – Lyn, søndag klokken 15.00 på Arna Idrettspark.