MISTET TO POENG HELT PÅ TAMPEN

Lørdag ettermiddag badet Kringsjå kunstgress i sol og over 100 hadde tatt turen til vestkantderbyet mot Stabæk.

Det var Lyn som startet de første minuttene best, men Stabæk kom mer og mer inn i kampen. Stabæk presset høyt og hindret Lyn til å få til så mye. Det skulle belønnes etter 25 minutter. Stabæk vinner hjørnespark og Maiken Bjørndalen sender de blå i ledelsen på Kringsjå. Bjørndalen hadde også vært farlig frempå like før, men da stoppet av Kirvil Odden i Lyn-målet.

Stabæk fortsatte presset etter målet, men etter 39 minutter var det motsatt vei det skulle komme mål. Sofie Tunes plukker opp en dårlig klarering og plasserer ballen pent forbi Stabæk sin sisteskanse med venstrefoten. 1-1 og Lyn fortsatte presset til pause, men det ble ingen flere mål før hvilen.

Sofie Tunes har blitt plukket ut på ukens lag i Toppserien

Etter pause kommer Lyn ut med mer energi og tar over mye av banespillet. Og kvarteret ut i omgangen skal det komme nytt dødballmål. Denne gangen er det Lyn som får uttelling. Emilie Raaum Closs slår en flott corner og Sofie Tunes får foten på ballen og i mål. Hjemmelaget har snudd kampen.

De neste 20 minuttene har Lyn grei kontroll og har mye ball, men de store sjansene uteblir. Det gjør at Stabæk føler de har sjansen og setter blant annet inn Zara Jönsson. Det tar heller ikke lang tid før svensken blir spilt igjennom alene med Kirvil, men en god keeper og en svak avslutning gjør at scoringen blir avverget.

Men den unge angriperen skal du ikke gi mange sjansene. Helt på tampen presser Stabæk godt og Lyn blir veldig lave og får aldri klarert ordentlig. Jönsson får ballen rett utenfor 16-meteren, bruker et touch på å legge den tilrette før hun hamrer den bak Kirvil. 2-2 3 minutter på overtid.

Utrolig tungt å miste to poeng helt på tampen, og Kringsjå har knapt vært mer stille da dommeren blåste av kampen. Men det er ikke tid til å henge med hode, for allerede på onsdag er det ny runde. Da reiser vi til vestlandet for å møte Avaldsnes.

Har du lyst til å se Avaldsnes – Lyn sammen med medsupportere? Vi viser kampen på storskjerm på klubbhuset. Bare å møte opp!

Se høydepunkter og reaksjoner fra kampen under:

Sofie Tunes kom med på ukens lag etter gode prestasjoner og to scoringer. Vi snakket med henne etter kampen: