Melgård til Spania

Kamilla Melgård spilte lørdag sin siste kamp i Lyn-drakten – i hvert fall for denne gang. Nå går turen videre til Spania.

Lørdag entret Kamilla Melgård banen i Lyn-drakt for siste gang. Det ble en emosjonell avslutning for den hurtige lynvingen etter kampslutt. Hun hadde et stort ønske om å avslutte med seier i klubben, men slik ble det dessverre ikke.

Hun har fortsatt ikke rukket å fylle 19 år, men allerede er hun klar for nye utfordringer i utlandet. Utvilsomt en spiller vi kan glede oss til å se mer fra fremover, selv om det ikke blir i Lyn-drakten.

Den offensive spilleren har levert godt siden hun fikk debuten som 15-åring i 2021, og har gang på gang imponert alt fra med- og motspillere til publikum og media. Det siste året har hun vært en svært ettertraktet spiller, både i inn- og utland og det har ikke stått på tilbudene.

Nå har den spanske hovedstadsklubben Madrid CFF sikret seg signaturen til den talentfulle Lyn-jenta. Kontrakten hennes gikk ut nå etter helgens kamp og har siden januar stått fritt for å snakke med andre klubber.

Nå gleder hun seg til nye utfordringer i ny klubb og i nytt land, men legger ikke skjul på at det blir trist å forlate Lyn.

Kamilla Melgård mot Vålerenga på Ullevaal Stadion i fjor sommer. Foto: Kladd.no / Lars Opstad
Kamilla Melgård mot Vålerenga på Ullevaal Stadion i fjor sommer. Foto: Kladd.no / Lars Opstad

– Det blir jo veldig gøy og jeg gleder meg veldig til å starte med nye utfordringer med nytt sted og nytt lag osv, men det blir også veldig trist. Jeg har hatt en veldig fin tid her i Lyn, så det blir trist å ta farvel med en klubb jeg har tilbragt veldig mye tid i og fått veldig mange gode venner i, sier Melgård i avskjedsintervjuet på Lyn-TV.

Hun kom til klubben fra Korsvoll som 13-åring og har gått gradene i Lyn-systemet. Som nevnt kom debuten for a-laget allerede som 15-åring, da hun ble byttet inn i sluttminuttene mot Klepp i juni 2021.

– Jeg startet jo på Lyn Akademiet, også meldte jeg overgang etter hvert, så jeg har jo jobbet meg opp i gradene her. Jeg har hatt veldig mange fine minner og kule opplevelser her, også har jeg som sagt fått veldig gode venner, som jeg kommer til å ha med meg videre i livet, fortsetter Kamilla.

Hennes første scoring på a-laget kom året etter, borte mot Avaldsnes. Etter det har det blitt 13 scoringer, deriblant noen minneverdige scoringer som vil huskes lenge. Når hun blir spurt om hennes beste minner i Lyn, så trekker hun frem den første kampen med Bastionen på kamp, samt semifinalen i NM i fjor.

– Jeg synes jo det var veldig, veldig gøy med kampen i fjor mot Avaldsnes, da vi vant 6-0 og Bastionen var sånn ordentlig på sin første kamp. Det var veldig god stemning og veldig, veldig gøy. Også synes jeg det var veldig gøy å spille semifinale i cupen mot Vålerenga og score på Intility. Den lagmoralen og stemningen der var veldig, veldig gøy, sier 18-åringen.

Se hele intervjuet med Kamilla her: 

Det er ingen tvil om hvor hjertet til Kamilla ligger og hun er svært takknemlig for tiden hun har fått i klubben. På spørsmål om hvor mye Lyn har betydd for henne og hennes utvikling svarer hun slik:

– Det har jo egentlig betydd alt. Det var jo her jeg fikk god tillit fra start og fått god utvikling. F.eks. Jørgen (Reikerås, red.anm.) har fulgt meg i alle årene her, stilt opp på egentreninger og veldig mye forskjellig. Også har jeg jo hatt gode lagvenninner rundt hele tiden og fått god matching. Det har vært helt fantastisk egentlig, fortsetter Melgård.

Nå takker hun av for denne gang i rødt, hvitt og blått, men vi håper selvsagt å se henne i Lyn-drakten igjen i fremtiden. Tusen takk for nå, Kamilla og masse lykke til videre i Spania.

Vi sender også gratulasjoner til hennes tidligere klubb, Korsvoll, samt til vår samarbeidspartner WANG Toppidrett Oslo, for god tilrettelegging under hennes skolegang der.

På gjensyn, Kamilla!

Her er noen utvalgte bilder fra hennes tid i klubben: