Melgård med scoring i EM-kvaliken

J19-landslaget må se EM fra sofaen i år, tross to gode seire i EM-kvaliken i uken som var.

Foto: Camilla Lind / NFF

Den siste uken har både Kamilla Melgård og Solveig Tomren Slemmen vært på samling i Tsjekkia med J19-landslaget. Der har de spilt EM-kvalifisering til sommerens J19-EM og møtte Tsjekkia, Frankrike og Ukraina. Begge startet alle tre kampene.

I den første kampen mot vertsnasjonen for en uke siden, vant Norge komfortabelt med 4-0. Mot Frankrike i kamp to ble det tøffere og tross en god innsats fra Norge, så endte det til slutt med 0-1 tap.

– Det var en enorm laginnsats i dag og jentene fulgte kampplanen. Vi møtte et veldig godt lag og vi hadde muligheter nok til et godt resultatet. Jeg er stolt av den jobben hele gjengen legger ned, sa landslagstrener Lena Tyriberget til fotball.no etter kampen.

I den siste kampen mot Ukraina svarte Norge med å vinne 5-0. Der kom også Melgård på scoringslisten, da hun satte inn kampens siste mål like før slutt.

Det holdt dessverre ikke til å ta seg videre til EM-sluttspillet i Litauen, da Frankrike vant sin kamp mot Tsjekkia. Allikevel tar spillerne med seg gode referanser og erfaringer med seg fra kvaliken.

Melgård fornøyd en god samling
Vår egen Kamilla Melgård var Norges kaptein i alle kampene og 18-åringen synes det har vært stas å lede laget.

– Det har vært veldig hyggelig! Det er en veldig fin gjeng med gode fotballspillere og fine mennesker, så det var stas å være kaptein, sier Melgård.

Hun er godt fornøyd med lagets to gode seire.

– Det er selvfølgelig veldig gøy å vinne kamper, og gøy at vi scorer flere mål. Vi har jobbet godt gjennom flere samlinger så det er gøy at vi får vist det i kampene og at vi får flere mål. Og så er det gøy å score selv i siste kamp, fortsetter kapteinen.

Selvfølgelig er Kamilla og resten av troppen skuffet over å ikke spille EM til sommeren, men angrepsspilleren er stolt av gjengen.

– Det var skuffende. Vi følte kampen kunne bikket begge veier, men det endte som det gjorde. Da var det bare å akseptere det og få en god siste kamp mot Ukraina. Jeg synes uansett at vi kjempet veldig bra som gjeng og at vi har gitt alt. Vi har fått et veldig bra samhold og mange gode opplevelser sammen, selv om det ikke ble EM til sommeren, sier Melgård.

Nå vender duoen tilbake til Kringsjå og fokuset endres til Brann-kampen til helgen. Den gleder vi oss alle til.