Mange Lyn-spillere på landslagsoppdrag om dagen

Jenny Røsholm Olsen skal representere Norge U23 denne uken. Foto: BillyBonkers

Jenny Røsholm Olsen mot Fart

Sist oppdatert: 27. mai 2019 Skrevet av: Trine Mollan

 

To serierunder i Toppserien er unnagjort og nå er det landslagspause. Lyn har en del spillere som er med og bidrar på J16, J17, J19 og U23, noe klubben er veldig stolt av. Dette viser at Lyn er en klubb som produserer og utvikler gode spillere, men at også moderklubbene og tidligere klubber for disse spillerne har gjort en god jobb. Det å ha spillere på ulike landslag gir gode erfaringer for jentene på veien mot målene sine, og for Lyn som klubb.

J16: Thea Helene Gammelgaard Sørbo og Monica Nedgård Isaksen fra Lyn er med i J16-landslagstroppen. J16 er i disse dager og spiller UEFA Development-turnering i Skopje. I denne turneringen har de spilt kamper mot Luxemburg, Georgia og Makedonia, og vunnet alle kampene.

J17: Margaux Lægreid har nettopp vært i Skottland og spilt om EM-plass. Dessverre ble Tyskland for sterke i gruppefinalen og fikk EM-plassen. Margaux kom til Lyn i februar 2018 etter spill for Heming og Frigg. Lyns keepertrener Joaquin De Dominicic, trente henne også i Heming.

J19: Karen Oline Sneve, Joanna Aalstad Bækkelund, Jenny Røsholm Olsen er med i troppen som skal spille EM-kvalik for J19-landslaget på hjemmebane, i Hønefoss og Jessheim. Har du lyst til å ta turen og heie på jentene, spilles kampene slik:

3. april klokken 18:00: Norge – Nord Irland, AKA Arena

6. april klokken 18.00, Norge – Ukraina, AKA Arena

9. april klokken 17.00: Norge – Danmark, Jessheim Stadion

Joanna har vært i Lyn i hele sin karriere, Jenny startet sin karriere i Lambertseter, hospiterte for Lyn fra 2012, og meldte overgang til klubben i 2014. Karen kom til Lyn i januar i år, og har tidligere spilt for Freidig Sportsklubb, KIL/Hemne og Grei KE.

U23: I  kveld reiser Kvinner U23-troppen til La Manga for en seksnasjonersturnering. Vilde Hasund og Noor Hoelsbrekken Eckhoff fikk beskjeden om at de er med i troppen forrige uke, og i går kom en Lyn-gladnyhet til: Camilla Huseby er også med i troppen og reiser med jentene i kveld. Vilde kom til Lyn i 2018 og har tidligere spilt for Åheim, Hødd og Røa, Noor er fra Lyn-land og spilte jentefotball i Koll før hun kom til Lyn. Camilla spilte i Ås og Kolbotn før hun kom til Lyn i 2017.

Vi takker alle innvolverte for deres bidrag til at jentene har kommet på dette nivået, og vi ønsker alle med flagget på brystet masse lykke til!

 

De som ikke er på landslagssamlinger spiller kamper for Lyn i helgen:

Lørdag: ØHIL – Lyn kl. 12.30 på Jarmyra

Søndag: Lyn2 – Stabæk2 kl. 19.00 Kringsjå Kunstgress