Lynspillere på Landslaget

Emilie Raaum Closs var igjen tatt ut på U23-landslaget. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Sist oppdatert: 29. okt 2021 Skrevet av: Jørgen Reikerås

 

Den siste uken har det vært gjennomført landslagssamlinger for U19, U23 og A-landslaget. På J19 og U23 har Lyn vært representert med flere spillere, mens flere tidligere Lyn-jenter hevdet seg godt på den internasjonale arenaen.
J19 var samlet i Italia for å spille EM-kvalifisering. Julie Aune Jorde og Cathinka Friis Tandberg var representanter fra Lyn.
Kampene endte med 7-0 mot Aserbadsjan i første kamp, 3-1 mot Polen og til slutt 1-1 mot Italia i siste kamp. Både Julie og Cathinka markerte seg med scoring og godt spill!
U23-landslaget var samlet i Moss til treningskamper mot Nederland og Sverige. Her var vi representert med Emilie Raaum Closs, Joanna Aalstad Bækkelund, Emma Stølen Godø og Laura Gashi. Norge klarte et sterkt resultat mot Nederland i første kamp og holdt de til uavgjort, mens Sverige trakk det lengste strået i samlingens siste kamp. Dette var i tillegg Emma sin første opplevelse med landslag, noe som er veldig fortjent etter år med godt og hardt arbeid! Joanna, Emilie og Laura fikk også en fin samling og forhåpentligvis gode referanser!
A-landslaget var også samlet denne uken og selv om Lyn ikke har noen nåværende spillere er det hyggelig at Caroline Graham Hansen, Guro Bergsvand, Frida Maanum, og Heidi Ellingsen som Lyn-utviklede spillere gjør en såpass god figur! Lyn skal være og er en utviklingsklubb og da er det hyggelig at Lyn sine tidligere spillere viser seg frem på såpass høyt nivå! Verdt å nevne at også Vilde Hasund som også er tidligere Lyn-jente var med på samlingen.
Caroline Graham Hansen ble stemt frem som Norges beste og fikk dermed lov til å dele ut 10.000 kroner til en breddeklubb, og hun valgte å gi pengene til Lyn Fotball. Det setter klubben stor pris på!