Lyns Julie Aune Jorde er tatt opp i a-stallen

-ikke første gang hun får honnør for sine fotballferdigheter.

Julie Aune Jorde. Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 03. feb 2020 Skrevet av: Trine Mollan

 

15-åringen Julie Aune Jorde startet fotballkarrieren sin Abildsø IL, og i 2018 kom hun til Lyn. I Lyn har hun spilt på alderbestemte lag, og i 2019-sesongen spilte Julie 8 kamper for Lyn 2 og hadde 3 kamper for Norge J15. Nå er ungjenta tatt opp i Lyn damers a-stall.

Morgendagens helt

2019 var en sesong hvor Julie ble lagt merke til. I november skulle TV2 og Equinor kåre morgendagens helt, og der gikk Julie til topps.

Dette skrev Lyn om Julie etter at hun ble annonsert som vinner:

«Vi i Lyn er veldig stolte av Julie. Denne prisen kommer først og fremst på grunn av Julie sitt harde arbeid og dedikasjon over tid, hvor hun har lagt utallige timer med målrettet organisert trening og egentrening bak seg. Julie har beina godt plantet på jorda og vet det er mange timer med trening som står foran henne for at hun skal nå de målene hun har satt seg».

Ser frem til den kommende sesongen

Julie synes det er kult å bli tatt opp i a-stallen. -Jeg tror dette kan hjelpe meg til å utvikle meg i enda større grad som fotballspiller, ved at jeg kommer til å møte mye større og hardere motstand enn det jeg er vant til. Jeg ser veldig fram til den kommende sesongen fotballmessig, men også å bli ordentlig godt kjent med laget og de rundt, sier en fornøyd Julie.

-Som Toppseriens mest produktive spillerutviklingsklubb er det helt i tråd med både historie og fremtid at vi fortsetter å løfte opp spillere fra vår gode utviklingsavdeling. Julie, som nå trer inn i a-stallen, blir således en representant for flere enn seg selv, og alle som jobber i Lyn skal være stolte av historier som dette. Samtidig som alle som spiller i Lyn skal la seg inspirere.

-Når det kommer til Julie især, er ikke dette første gang hun får honnør for sine fotballferdigheter. Som nykåret «morgendagens fotballhelt» er det liten tvil om at hun på nåværende tidspunkt har et flott utgangspunkt for en fin fotballkarriere, samtidig er nettopp startskuddet gått for det maratonet en fotballkarriere er. Vi ser frem til å hjelpe Julie på fortsettelsen av sin utvikling, og gleder oss over at en ny jente har tatt veien inn i toppseriestallen via vår ungomsavdeling. Det komme flere, sier hovedtrener Ole Johan Aas.