Lyn – WANG samarbeidet blomstrer

Foto: Lynfotball.no

Sist oppdatert: 25. aug 2021 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Høsten 2020, da vaksiner fortsatt var et stykke unna og den verste nedstengningen var over, signerte Lyn Fotball, Lyn 1896 og WANG (Toppidrett og Ung) et samarbeid for å styrke utviklingsarbeidet i Oslo og legge til rette for at spillere kan få en god utdanning og et godt idrettslig tilbud på veien mot toppen. 

Dette samarbeidet har fungert uformelt over en periode, men en offisiell avtale gjorde det enda mer forutsigbart og bedre for begge parter, samt guttene og jentene som ønsker å gå denne retningen. 

I første omgang fikk vi i tillegg inn trenere både på WANG Ung og Toppidrett som kunne følge opp spillerne fra Lyn. 

Det er derfor gledelig å se at dette samarbeidet virkelig blomstrer og i det vi går inn i skoleåret 2021/22 er det hele 19 jenter som går på Wang Toppidrett med følgende fordeling: 

VG1: Tuva Henriksen, Kamilla Melgård, Leonie Hesla Riis, Ingeborg Stenvold, Selma Olderheim, Karoline Krok-Eikefjord og Ingeborg Briskodden.

VG2: Julie Aune Jorde, Cathinka Tandberg, Maria Fink, Josefine Birkelund, Ellen Yingli Jørstad Sulebak, Frida Bruusgaard, Amanda Robinson og Hanna Vik-Simonsen

VG3: Monica Isaksen, Christina Osnes-Ringen, Emily Anvik-Hansen og Ingrid Johansen Sæther.

I tillegg har vi 4 jenter på WANG Ung: Mathilde Falck, Louise Bro Strauss, Kersti Nüschen og Henriette Krohn de Lange.

I sommer har også vår Utviklingsansvarlig, Jørgen Reikerås, fått en rolle på WANG og skal bidra i oppfølgingen der, samt hovedtrener for Damelaget, Tom Stenvoll som allerede har vært der i 6 måneder. 

Det er dermed liten tvil om at samarbeidet har slått positivt ut, og vi får en god kombinert hverdag mellom klubb og skole. Vi i Lyn Fotball er i alle fall superfornøyd med samarbeidet og ser frem til flere gode år sammen!