Lyn – Trondheims-Ørn

Kringsjå er vår katedral. Foto: Bildbyrån

190315 Ole Johan Aas, head coach of Lyn, poses for a portrait during a press event on March 15, 2019 in Oslo. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170307

Sist oppdatert: 27. mai 2019 Skrevet av: Trine Mollan

 

Førstkommende søndag spiller Lyn siste hjemmekamp på Krinsgjå Kunstgress denne vårsesongen, mot Trondheims-Ørn. Etter bortekampen mot VIF, Superhelgen 18. mai, blir det en lang landslagspause, noe som passer bra for oss på Kringsjå da KGB 1 skal rehabiliteres.

På søndag kommer Trondheims-Ørn til Kringsjå for å spille 7. serierunde i Toppserien. Ørn er en klubb som startet med kvinnefotball i 1972 og gjorde seg tidlig bemerket nasjonalt. I tiden 1974 – 81 var Ørn sammen med BUL det ledende laget i Norge, og siden 1994 har klubben dominert norsk kvinnefotball med en rekke serie- og cupmesterskap.

Oppgjørene mellom Lyn og Trondheims-Ørn og endte i fjor med fire poeng til Ørn og ett til Lyn. På Kringsjå tapte Lyn 2-3, og i Trondheim endte kampen uavgjort, 1-1. Før søndagens runde, ligger Trondheims-Ørn på en 10. plass med 3 poeng, tre uavgjort og tre tap og Lyn på 6. plass med 9 poeng.

– Som våre motstandere er vi midt i en tøff kampperiode så evnen til å re-fokusere fra både gode og mindre gode opplevelser den siste tiden er ekstremt viktig for å få frem den beste versjonen av oss selv under kampen på søndag. Det høres kanskje litt rart ut, men nå handler hele livet vårt om Steinar Lein og hans disipler og om hvordan vi skal kunne klare å få frem våre egne styrker for å beseire dem på søndag. Tro sier mange man bare skal gjøre i kirka, men Kringsjå er vår katedral, så jeg tillater meg å si at jeg tror vi får det til, sier hovedtrener Ole Johan Aas.

– Vi gleder oss til å ta imot Ørn og vise at Lyn er en Oslo-klubb som kan slå trøndere og at trøndere i Oslo er best, sier TSU Vebjørn Urdal i kor med keeper Karen Sneve og markedsansvarlig Trine Mollan.