LYN PÅ TOPP

 

NFF og NTF (Norsk Toppfotball) gjennomført Toppklubbstandard for landets 10 beste kvinne klubber.  Dette er et omfattende arbeid med 250 punkter som skulle dokumenteres, struktureres og forankres for å øke kvaliteten og bevisstheten rundt det å være en toppklubb. Toppklubbstandard tar for seg områder som sport, organisasjon og kommersialisering/marked, i tillegg til strategiplan og sportsplan som ligger til grunn for arbeidet. Innen sport har hovedområdene dreiet seg om systematikk og rutiner på spillerlogistikk, metodikk, spillerutvikling og scouting.

«Toppklubbstandard har gitt oss en oversikt over hva som kreves av systematikk for å profesjonalisere klubben ytterligere. Vi har drevet godt over tid, men det er på grunn av en sterk kultur som har blitt overført muntlig. Prosessen med Toppklubbstandard har hjulpet oss med å få identiteten og kulturen vår systematisert, skrevet og dokumentert slik at vi som klubb står stødigere i fremtiden, samtidig som vi alltid streber etter å profesjonalisere og utvikle oss videre» forteller utviklingsansvarlig Jørgen Reikerås

Onsdag kveld fikk vi tilbakemelding på arbeidet som ble levert. Der fikk vi nivå 3 av 5, det var ingen som fikk høyere nivå, men noen som fikk færre. Bård Borgersen og Aksel Bergo har fulgt oss opp godt i prosessen og har bidratt med verdifull veiledning og erfaringsutveksling, det er et arbeid vi setter veldig stor pris på.

Sportslig leder Jan Henrik Øydne sier følgende om utfallet av vurderingen:

«Fantastisk, helt fantastisk. Det har blitt lagt ned en vanvittig jobb over lang tid som gjør at vi scorer så høyt. Vi er utrolig stolte av alle i klubben og menneskene som legger ned så mye tid og ressurser for at vi skal ha det beste tilbudet i landet. Prosessen har vært utrolig lærerik og gitt oss svar på hvilke utfordringer vi har og hva vi må videreutvikle. I tillegg er det flott at vi igjen viser at vi klarer å skape mye godt på organisasjon, planverk og annet uten at vi har like store økonomiske muskler som andre Toppserie-klubber. Det er en flott fotballfamilie som jobber knall hardt og vi har ingen planer om å stoppe her.»

Klikk her for å lese mer om Toppklubbstandard

Det er også allmenn kjent at Lyn Fotball på jente siden er den mest produserende klubben i Norge, tidligere i år representerte Lyn Fotball norsk kvinnefotball i et omfattende FIFA prosjekt som kartlegger hvordan alle klubber i verden jobber med jentefotballen. Her venter vi spent på resultatet fra det anerkjente firmaet DoublePass.

Klikk her for å lese mer om prosjektet i regi av DoublePass og FIFA