LYN INVITERT TIL PRESTISJETUNG TURNERING

 

Vi har for tredje gang blitt invitert til den prestisjetunge turneringen Gothia PUMA Trophy for spillere født 2005 og senere. Dette er en klasse som arrangeres av Gothia Cup i Sverige og som hvert år inviterer til det de omtaler som verdens mest prestisjefulle turnering for 17 åringer. I 2015 og 2016 var vi også med.

8 lag er nøye valgt ut av det svenske fotballforbundet, mens de resterende 8 lagene er invitert fra steder over hele verden med et mål om å samle de beste lagene. I 2019, sist turneringen ble arrangert var det Minnesota Thunder Academy fra USA som gikk seirende ut, mens det i 2018 var Tokyo Verde fra Japan som vant. Jenteklassen startet for første gang i 2014, hvor PSG gikk seirende ut. 

De 8 lagene fra Sverige som er plukket ut er: Umeå IK, Kristianstads DFF, IFK Kalmar, KIF Örebro DFF, Eskilstuna United, Piteå IF, Djurgårdens IF, Linköpings FC. 

De øvrige 8 lagene er ikke offentliggjort enda, men vi vet at Viking, som vant fjorårets NM J16, er invitert i tillegg til oss. 

Dette er en veldig stor mulighet for oss, da vi vil få en arena hvor vi kan teste oss mot de beste jentemiljøene i verden. Det blir en strålende referanse for oss, og vi får forhåpentligvis mye erfaring vi kan ta med videre. I tillegg er dette en fin påminnelse om at jobben vi gjør blir anerkjent!  

Vi kommer med mer info om blant annet hvilke lag som er med etterhvert, og ser frem til en spennende turnering fra 17-23.07 i Gøteborg.