Lyn damer viser MOT

Sist oppdatert: 12. sep 2022 Skrevet av: Magnus Leraand Forseth

 

Lyn Fotball Damer er stolte MOT-ambassadører, og de siste ukene har flere viktige tema vært på dagsorden for våre spillere sammen med MOT.

Rollemodellpatrulje på Norway Cup

MOT Norge var tilstede under Norway Cup første uken i august, og inviterte med en håndfull av våre spillere til Ekebergsletta for å sette fokus på viktigheten av gode rollemodeller. Sammen med MOT dro Lyn-jentene Sandra Rød Ask, Jenny Gjerde Sætre og Miriam Vilnes Mjåseth rundt på sletta rettet ekstra oppmerksomhet til de gode rollemodellene de observerte. Blant kampene spillerne fikk med seg var en av Lyn J13s kamper.

«Det var utrolig gøy å se de unge Lyn-jentene spille, og særlig med en sånn gjeng full av fotballglede og talent!», sa Sandra Ask etter å ha sett J09 i aksjon.

Det krever MOT å si #STOPP

Et tema det kan være vanskelig å snakke om både i fotballgarderoben, men også ellers, er diskriminering og rasisme. Daniel Getaneh Hatland fra MOT var innom på en av Lyn-damenes proffdager for å få spillere og trenere til å reflektere og diskutere rundt hvordan vi oppfører oss ovenfor hverandre. Daniel delte av sine egne erfaringer, og spillerne diskuterte problemstillinger knyttet til hvordan man som enkeltperson og gruppe forholder seg til ting som ikke hører hjemme på fotballbanen.

Den entydige tilbakemeldingen fra spillere og trenere var at dette var en svært nyttig og inspirerende besøk, som satte i gang tankeprosesser hos flere. Forhåpentligvis er vi nå et lite hakk bedre rustet til å håndtere uønskede hendelser, diskriminering og ta tydelige standpunkt når vi opplever noe som ikke er greit. Det er ikke alltid like lett, men ved å reflektere over hva man som individ og gruppe står for har man bedre forutsetninger til å ha mot til å si stopp når det trengs.

Tusen takk til Daniel for besøket!

Hei*, Midtstuen skole!

Mange barn og unge har i disse dager vært gjennom årets skolestart. Det er en periode som er både spennende, men ogå kanskje litt skummel. Med Hei*-kampanjen jobber MOT for at alle skal føle seg inkludert og sett. Sier du hei, sier du ofte mer enn du tror. I anledning skolestart for ungdomsskoleelevene på Midtstuen skole dro to av våre spillere på skolebesøk med MOT. Regionsleder i MOT Anne Kine Lien-Koot fikk med seg Lyn-spillerne Cornelia Fladberg og Kristine Guldbrandsen på besøk for nesten hele 9. trinn ved Midtstuen.

Cornelia og Kristine ble tatt veldig godt imot, og delte av sine tidligere erfaringer og opplevelser fra tiden som ungdomsskoleelev. Spillerne fikk blant annet spørsmål om de noen gang hadde følt seg utenfor, hvordan det oppleves å ikke føle seg inkludert og hvordan de selv har taklet utfordrende perioder i livet. Vi setter stor pris på MOT-skoler som Midtstuen som ønsker å få oss på besøk. Som takk for oss ble alle elevene invitert til hjemmekampen mot Rosenborg.

Vi ser frem til å fortsette samarbeidet med MOT!