Luna Galteland har signert 3-årskontrakt

17-åringen har skrevet under på sin første proffkontrakt og har signert kontrakt frem til sommeren 2027.

Foto: Lyn Damer

Luisa Luna Galteland har imponert og tatt Toppserien med storm denne vårsesongen. I løpet av vinteren har 17-åringen gått fra å hospitere med
a-laget, debutere i Toppserien, assistere mål og score sitt første på
a-lagsnivå. De to siste hjemmekampene har hun blitt kåret til Lyns beste og har denne uken fått trene med J19-landslaget. Nå flyttes hun opp permanent og har signert på en treårsavtale med klubben.

– Luisa har tidligere i år hospitert med damelaget og nå permanent blitt flyttet opp. Hun har tilpasset seg nivået veldig kjapt, og vist en enorm dedikasjon og tatt alle utfordringer på strak arm. Dette en en spiller vi har kjempetro på og vi gleder oss til å utvikle henne videre, sier en svært fornøyd sportssjef og fortsetter.

– Nå handler det om å tilrettelegge hverdagen hennes godt nok slik at hun får best mulig utvikling her i Lyn, sier Rohail Awan.

– Jeg føler det har gått veldig fort
17-åringen kom til Lyn fra Ready i starten av 2023 etter å ha hospitert med oss i en lengre periode. I 2023 spilte hun for rekrutt og J17 Regional, hvor hun ble fulgt godt opp. I vinter fikk hun prøve seg på trening på a-laget og har gjort tingene godt og imponert mer og mer.

– Jeg kom inn i rekruttgruppen i fjor og ble tatt veldig godt i mot. Det samme ble jeg på a-laget i vinter, av en veldig grei spillergruppe. Det har gitt meg en trygghet, sier Luna til lyndamer.no.

Hun synes også ting har gått fort, men at hun har fått tatt steg i sitt tempo.

Luisa Luna Galteland på a-lagstrening tidligere i år. Foto: Lyn Damer / Thomas Nordeng
Luisa Luna Galteland på a-lagstrening tidligere i år. Foto: Lyn Damer / Thomas Nordeng

– Det var et stort steg å først få trene med a-laget, men tiden her har hjulpet meg i å ta små steg siden. Jeg har fått lov til å prøve og feile, lært og kjent på mye nytt. Sånn sett har det gått veldig fort. Det har hjulpet at folk rundt meg har hatt troen på meg, som jeg setter pris på. I tillegg til at jeg har hatt troen på meg selv., fortsetter den unge midtbanespilleren.

Nå er hun veldig glad for å ha skrevet under på sin første proffkontrakt og gleder seg til å utvikle seg videre i Lyn.

– Det er veldig gøy! Jeg trives og har lyst til å utvikle meg her i Lyn, og da var det riktig valg. Det er fortsatt mye å gå på for min del og jeg gleder meg til fortsettelsen, sier den blide og unge spilleren.

Den tidligere Ready-spilleren drømmer som mange andre om å en dag spille i utlandet, men ønsker å ha fokus på det hun kan bidra med nå.

– Først og fremst ønsker jeg å bidra på banen med laget, og jakte poeng og målpoeng. Fokuset ligger i Lyn nå og en stund til, men selvfølgelig er drømmen utlandet.

Med Colombianske aner og en bestemor som bor i Spania, så er det ikke utenkelig at hun ønsker seg til Spania en gang i fremtiden.

– Det ville vært gøy, ler Luisa avslutningsvis.

Vi gratulerer Luisa Luna Galteland og familien med første proffkontrakt! Samtidig sender vi gratulasjoner til hennes moderklubb, Ready, og vår samarbeidspartner WANG, hvor hun er elev. Vi gleder oss veldig til å jobbe videre med Luisa og se mer av henne fremover.

Annonse fra Toppserien: