KVALIK ETTER TAP I TRONDHEIM

Vi dro til Trondheim for å ta nok poeng for å unngå kvalik, og det spenning til siste slutt.

Lyn gikk ut lavt og lot Rosenborg styre spillet i starten. Rosenborg festet et grepet det første kvarteret, men Lyn lå kompakt og slapp til svært lite. Førsteomgang var ganske sjansefattig, men hvert lag hadde hver sin gode mulighet. Rosenborg hadde den klart største, da de bommet på nærmest åpent mål. 0-0 stod det til pause, og på Nadderud stod det 1-1 mellom Stabæk og Avaldsnes. Det betød at Lyn måtte ha 3 poeng.

Andreomgangen startet på verst tenkelig måte. Rosenborg fikk spilt seg gjennom Lyn-forsvaret alt for enkelt, men pent, og Julie Blakstad fikk æren av å sende vertene i føringen. Men kun syv minutter senere var ble håpet tent igjen for Lyn. Anna Aahjem fikk ballen servert på midtbanen og stormet nedover venstresiden. Nede ved dørlinjen slo spissen et hardt innlegg som en uheldig RBK-forsvarer sender inn i eget nett. 1-1.

Så kom man inn i de siste 12-13 minuttene. Først er det på Nadderud det skjer. Stabæk gikk opp i ledelsen, som ville ha sørget for at det holdt med ett poeng i Trondheim. Men så virker det som det svartner for Lyn i en fem minutters periode. Først scorer Blakstad dagens andre og sender hjemmelaget i føringen igjen, før Rosenborg får to enorme muligheter like etterpå. Så straffer Celine Emilie Nergård Lyn-forsvaret med å sette i 3-1-målet og da virker det kjørt.

Men det ville ikke Lyn-damene ha noe av. Rett etterpå går Lyn i angrep og Emma Stølen Godø avslutter i tverrligger, returen lukter innbytter Monica Nedgård Isaksen som setter reduseringen. Lyn presset på for utligningen også, men den kom dessverre aldri.

Dermed blir det kvalifisering og to nye kamper kommende uke. Motstanderen blir Åsane etter et svært spennende oppgjør i 1. divisjon som ble avsluttet med 2-2 nettopp. Første kamp går hjemme på Kringsjå allerede onsdag, tidspunkt kommer vi tilbake til, før bortekampen spilles søndag.