KOMFORTABELT VIDERE I NM

Onsdag tok vi turen til Jessheim Stadion for å møte Ullensaker/Kisa i 2. runde i cupen. I de første rundene av Norgesmesterskapet er alltid lagene fra Toppserien store favoritter, det gjaldt også i dag. Ull/Kisa spiller til vanlig i 2. divisjon og nivåforskjellen skal derfor være merkbar. Men hvert år kommer det cupbomber. I fjor var det vi som stod for den største, da vi tapte mot AaFK Fortuna, som da spilte i 2. divisjon.

I år kom vi bedre forberedt. Tross noen utskiftninger i startelleveren, var det et godt Lyn-lag som reiste til Jessheim onsdag kveld. I mål fikk blant annet Sandra Rød Ask sin Lyn-debut fra start.

Miriam Vilnes Mjåseth fikk også sjansen fra start. To mål scoret hun for Lyn 2 på mandag, og det må ha gitt selvtillit. Det skulle bare ta seks minutter før hun scoret på Lyn sin første sjanse i kampen. Et flott skudd fra drøyt 16 meter.

Lyn fortsatte å skape flere gode muligheter utover omgangen og spesielt Cathinka Friis Tandberg var livlig ute på sin høyre side. Det skulle allikevel gå 25 minutter før Lyn doblet. Cornelia Remme Fladberg tok med seg ballen ned til dørlinjen før hun la den perfekt 90 grader tilbake, hvor Kristin Holmen ventet og satte ballen inn i lengste.

Bortelaget hadde full kontroll på kampen og var nærmere større ledelse enn Ull/Kisa var redusering. Det var derfor fullt fortjent at Lyn ledet 2-0 til pause på Jessheim Stadion.

I pausen gjorde Tom Stenvoll et trippelbytte. Tandberg, Mjåseth og Selma Hernes ble alle tatt av og ble erstattet av Kamilla Melgård, Emilie Raaum Closs og unge Ida Habbestad. 04-jenta sin debut for a-laget. Habbestad var også svært nære å score i debuten, men skuddet traff stolpen.

Lyn fortsatte å kontrollere kampen i andreomgang, men det lugget litt mer på siste tredjedel. Ull/Kisa forsvarte seg godt og gjorde seg absolutt ikke bort. Men jo eldre kampen ble, jo mer rom ble det. For dagens tredje debutant, Tuva Henriksen, ble dagen ekstra stor. I det 67. minutt erstattet Tuva Kristin Holmen på midtbanen og kun syv minutter senere var hun iskald da hun scoret Lyns tredje mål for dagen.

Det var ikke nok med det. Dagens fjerde og siste debutant, Selma Olderheim, fikk det siste kvarteret for Emilie Bølviken og hadde kun vært på banen i to minutter før Una Roalseth Søyland banket ballen i krysset og fastsatte sluttresultatet til 4-0. Søyland sitt fjerde Lyn-mål, to og et halvt år etter sitt forrige.

Med denne seieren er vi videre til 3. runde i NM og drømmen om cupfinale på Ullevaal Stadion senere i år lever fortsatt.
Vi har kontroll på kampen fra start til slutt, og Ull/Kisa slipper til svært lite. Flere spillere får vist seg frem og får god kamptrening. En komfortabel seier.

Det er alltid gøy med debutanter og vi ønsker å gratulere alle fire som fikk sine debuter i dag. Sandra Rød Ask holder nullen i debuten og hadde full kontroll på det lille som kom. Tuva Henriksen (05), Selma Olderheim (05) og Ida Habbestad (04) kommer inn og leverer alle gode prestasjoner. Gratulerer med overstått debut for alle fire!

På søndag er det ny kamp, da møter vi LSK kvinner til ny serierunde. En svært spennende kamp om 4. plassen.

Vi takker Ullensaker/Kisa for kampen og ønsker dem velkommen til OBOS Arena Kringsjå 30. mai, når de skal møte Lyn 2.