KOLBOTN TOK ALLE POENGENE I SOMMERVARMEN

Årets varmeste dag i Oslo lørdag ettermiddag, og med 29 varmegrader i skyggen ved kampstart på Kringsjå lå det an til en svært varm kamp for de 22 spillerne. Aldri før har det vel blitt vannet oftere på kunstgresset for å gjøre banen best mulig.

Dessverre hjalp ikke det spillet på Kringsjå denne lørdagen. For kampen i seg selv var et ganske stort langt gjesp, bortsett fra de siste nervøse minuttene hvor Lyn jaktet utligning.

Men vi kan starte forfra. For vi skulle bare tre minutter ut i kampen før gjestene, ved Tone Bettina Pirisi, fikk stå alt for alene. Hun lot seg ikke spørre to ganger og satte ballen bak Kirvil Odden i Lyn-målet. Og de som leste forhåndsomtalen vet at det aldri før har blitt scoret fler enn ett mål i disse tette oppgjørene. Statistikken skulle ikke endre seg denne ettermiddagen.

Kolbotn startet best og ledet fortjent til første vannpause halvveis ut i omgangen. Deretter var det Lyn som tok over initiativet i kampen. Dessverre var det bare ballen Lyn hadde, for til pause var det ingen problem med å telle alle sjanser til begge lag på en hånd.

Etter pausen skulle det tette kampbildet fortsette. Kolbotn la seg lavere og mer kompakt og gjorde jobben svært vanskelig for Lyn sin angrepsrekke. Julie Jorde sitt skudd fra 20-25 meter var det nærmeste hjemmelaget skulle komme, men tidligere Lyn-lånekeeper, Siri Ervik, slo den til corner uten de aller største problemer.

På tampen ser det ut som Lyn blir snytt for et straffespark da Cathinka Tandberg både blir taklet og Kolbotn-spilleren handser i samme situasjon. Det fikk tydeligvis ikke dagens dommer med seg og vinket spillet videre til stor frustrasjon fra hjemmelaget og hjemmesupporterne.

Kampen ebbet ut i 1-0 seier til gjestene fra Kolbotn etter en solid forsvarskamp fra de. De kom for poengene og fikk de, samtidig sørget de for at Lyn skapte uvanlig lite.

En tøff periode med fire kamper på 12 dager er nå over og hele gruppen vil dra god nytte av en vanlig treningsuke. Neste lørdag venter nok en kamp på Kringsjå, det er TV-sendt kamp på NRK mot Rosenborg. Billettsalget til den kampen er allerede i gang og vi forventer full tribune, så vær rask med å sikre deg billett. Det gjør du her.

Se sammendraget fra lørdagens kamp i videoen under, samt et post-matchintervju med Tom Stenvoll: