Knepent tap tross heroisk innsats

Røsholm Olsen åpnet målkontoen og stilnet et festklart Stemmemyren, men poengene ble dessverre igjen til Bergen til slutt.

I tre uker har vi ventet på å komme i gang med Toppserien igjen og deilig var det å spille kamp igjen lørdag ettermiddag. Mot et godt Brann-lag som alle hadde som store favoritter før kampen, så var det vi som kom best i gang på feststemt Stemmemyren.

Før kamp snakket NRK mye om hvor målene til Lyn skulle komme fra, da fjorårets toppscorer Anna Nerland Aahjem spiller for Brann denne sesongen. Hun ble temmet av gamle lagvenninner, og spesielt Trine Skjelstad Jensen hadde stort sett god kontroll på hurtigtoget fra Åheim.

I steden var det hennes gamle spisskollega som skulle få vise seg frem først på Stemmemyren. Etter en jevn halvtime med fotball, der Brann knapt hadde sluppet til noe som helst, samtidig som det høye presspillet til Joakim Dragsten sitt lag skapte uro i hjemmelagets bakre rekker, skulle Jenny Røsholm Olsen åpne målkontoen.

Stilnet bergenserne
Stemmemyren var pyntet for avskjedsfest, da Brann flytter inn på Brann Stadion fra neste runde. Derfor var drøyt 1300 Brann-fans samlet for å bli med på festen. Den festen de møtte til ble det aldri.

For Røsholm Olsen og resten av Lyn-laget ville det annerledes. Cornelia Fladberg fikk ballen på 20 meter og fant spisskollega Røsholm Olsen, som brukte to touch før hun siktet seg inn og sendte ballen rolig i lengste, bak landslagskeeper Aurora Mikalsen. Sjelden har man hørt bergensere så stille. Lyn i ledelsen borte mot Brann, mot alle odds, men heller ikke ufortjent etter en god omgang.

Dessverre varte det ikke lenge. Nevnte Aahjem hadde for en gang skyld kommet seg bort fra Skjelstad Jensen, som i store deler av kampen hadde Aahjem i baklommen, og kom først på et innlegg fra høyre og satte inn utligningen seks minutter før pause. Med en litt mer dempet feiring enn vanlig kunne Aahjem feire sitt første mål i sin nye klubb.

1-1 stod det derfor til pause.

Ut fra pausepraten kom et Brann-lag ut i hundre og spilte oss veldig lave. De skapte langt mer uro for Lyn-forsvaret og presset på for et ledermål. Det skulle også komme. 57 minutter ut i kampen fikk Karoline Haugland stå alt for alene og prikke inn 2-1 bak Kirvil Odden Sundsfjord. 2-1.

De neste ti minuttene skulle det fortsette å handle om hjemmelaget som ønsket å punktere kampen. Lyn forsvarte seg godt og Odden Sundsfjord hadde få problemer med det som kom.

Isteden ladet Lyn krefter for en sluttspurt og det fikk vi absolutt. De siste ti minuttene av kampen kom Lyn nærmere og nærmere, men dessverre var vi ikke presise nok på siste tredjedel. Selv etter å ha flyttet Skjelstad Jensen opp, så kom aldri den siste gode sjansen og Brann kunne lettet feire en knepen 2-1 seier.

– Innsats og dedikasjon kan ingen ta fra jentene idag
Mot Brann var det mange slitne Lyn-spillere ved kampslutt. Alle jobbet hardt for poengene og ga alt. Det holdt dessverre ikke i dag, men det var mye positivt å ta med seg.

– I dag holdt vi ikke helt inn dessverre. Kanskje årets tøffeste bortekamp hvor Brann på mange måter «måtte» vinne, og vi klarer å skape en jevn kamp som lever helt inn. Totalt sett taper vi fortjent idag, men det er mye bra i prestasjonen i dag som skal bygges på videre i sesongen, sier trener Dragsten.

Han er fornøyd med førsteomgangen som han synes er årsbeste og synes det var surt å slippe inn like før pause.

– Første omgang er veldig solid i veldig mye av det vi gjør! Vi skaper oss momentum med aggressivitet i presspill og plager Brann veldig. Årsbeste omgang, som dessverre likevel ender med et mål imot rett før pause. Men vi spiller vel rundt 30 minutter før Brann får sitt første skudd på mål - dette må gjenskapes, fortsetter Lyn-treneren.

I oppkjøringen har det blitt jobbet veldig mye med det defensive og hvordan laget skal forsvare seg. I ukene inn mot seriestart begynte jobben med det offensive. Til nå var det midtstopper Vilde Asbøll som stod med vårt eneste mål så langt, men i dag åpnet Lyns toppscorer gjennom tidene årets målkonto også. Og Dragsten sier det bare er starten.

– Jenny har hatt god stigning på treninger og er skarp idag. Et velfortjent mål gir påfyll av både selvtillit og motivasjon for veien videre. Her kommer det mer!

Men det var ikke bare Jenny som imponerte han i dag, for hele laget ga alt og skryter av moralen og viljen til å komme tilbake i kampen og kjempe til siste slutt.

– Innsats og dedikasjon kan ingen ta fra jentene idag. Vi rir av en tung periode i begynnelsen av andre omgang og klarer å heve oss og skape litt muligheter mot slutten av kampen. At vi makter å kjempe om poeng helt til siste spark på ballen idag viser moral og en sterk vilje til å aldri gi oss, sier Dragsten, før han avslutter;

– Nå skal vi evaluere og forberede oss godt til ny mulighet på fredag.

For allerede på fredag er det ny hjemmekamp, når LSK Kvinner kommer på besøk til Oslo vest. Der jakter vi tre poeng! Billetter til det oppgjøret finner du her.

Søndag klokken 19.00 spiller rekruttlaget siste kamp før 2. divisjon starter neste helg. Kampen spilles på Røa kunstgress.